MENIU

Ciolacu, pe Twitter: Iniţiativa unei legislaţii privind includerea României în Visa Waiver, un semnal al importanţei României ca aliat al SUA

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Iniţiativa de introducere a unei legislaţii privind admiterea României în Programul Visa Waiver reprezintă un semnal al importanţei tot mai mari a naţiunii noastre ca aliat "vital" al SUA în Europa, a afirmat, vineri, preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

"Apreciez foarte mult iniţiativa senatorilor Shaheen şi Durbin de introducere a unei legislaţii privind admiterea României în Programul SUA Visa Waiver, un semnal al importanţei tot mai mari a naţiunii noastre ca aliat vital al SUA în Europa", a scris  Ciolacu, într-o postare publicată pe contul de Twitter.

Remintim că proiectul de lege privind susţinerea admiterii României în programul Visa Waver a fost introdus în Senatul SUA.

Ambasadorul României în SUA cosideră că acesta este cel mai puternic semnal legislativ pe care România îl primeşte din partea Statelor Unite pe acest dosar.

Totul, după ce doi senatori au introdus în Senatul SUA un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver, conform Ambasadei române la Washington, ambasadorul Andrei Muraru subliniind că demersul este cel mai puternic semnal legislativ pe care România îl primeşte din partea Statelor Unite pe acest dosar.

În replică, premierul Nicolae Ciucă a declarat, la rândul său, că proiectul de lege depus în Senatul SUA ce recomandă includerea României în Programul Visa Waiver creează o perspectivă certă pentru realizarea unui obiectiv de politică externă așteptat de mulți ani de români.

„În toate discuțiile și întrevederile cu oficiali ai Statelor Unite ale Americii am subliniat cât este de important dreptul la libera circulație pentru mediul de afaceri și pentru cetățenii României, aliat puternic și de încredere al partenerilor transatlantici. În acțiunile noastre comune, în colaborarea bilaterală și la nivelul Alianței Nord-Atlantice, țara noastră a dovedit susținerea fermă a idealurilor și valorilor democratice, dar și angajamentul pentru progres și dezvoltare. Avem o colaborare excelentă cu Ambasada Statelor Unite la București și cu doamna ambasador Kathleen Kavalec, careia îi mulțumesc pentru deschidere și susținerea proiectelor românești. Includerea României în Programul Visa Waiver va fi, așadar, nu doar un răspuns firesc al demersurilor noastre diplomatice, ci și un nou argument pentru consolidarea relațiilor bilaterale", a afirmat, joi, Ciucă. 

Mai multe articole despre:
ciolacu vize vize sua visa waiver