MENIU

Ciolacu, despre scandalul privind bugetul pe 2022: Nu am știință că vine ceva fără aviz. Anul acesta veţi vedea că vom depăşi 7%

Discuțiile despre buget îi țin pe jar pe liderii Coaliției de guvernământ, în condițiile în care par să fi apărut deja neînțelegeri, deși ne aflăm pe ultima sută de metri cu acvest proiect de lege. Liderul PNL, Florin Cîțu, nu este, se pare, de acord ca bugetul de stat să treacă de votul plenului fără 7% din PIB pentru investițiții. Cîțu nu este, totodată, de acord, nici ca proiectul să treacă fără proiecte locale. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, usține însă că în proiectul de buget pe anul viitor investiţiile vor depăşi 7% din PIB.

"Cred că nu vor fi modificări majore. Nu am știință că vine ceva fără aviz. Avem un prim-ministru, întrebați acolo de ce nu s-a făcut CSAT pentru aprobarea begetelor serviciilor de informații.

Ştiu că anul trecut am prins parcă 5,9% la investiţii, anul acesta sunt 6,74%, foarte aproape de 7. După discuţiile avute cu ministrul Finanţelor şi cu ministrul Grindeanu, anul acesta veţi vedea că vom depăşi 7%. E bine că ne-am asumat ceva mai puţin şi să venim cu ceva mai mult. (...) Contează execuţia şi nu propunerea. Anul trecut ne-am propus ceva mult şi am obţinut ceva puţin. (...) Noi sperăm să închidem peste 7%", a declarat Ciolacu,  înainte de întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu.

În privinţa majorării pensiilor de anul viitor, liderul PSD a spus: "S-a discutat ca o condiţie de intrare a PSD la guvernare pachetul social şi s-a majorat cu 10%. Iarăşi se vehiculează aceşti 40%, deja din cei 40% au mai fost acoperiţi 14%, iar în momentul acesta s-au mai majorat cu încă 10%". 

 

Mai multe articole despre:
ciolacu psd buget scandal buget