MENIU

Ciolacu, atac la PNL: Partenerii de coaliție fac ședințe pe la Sinaia și vor să dea vina pe ANRE și PSD

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a criticat pe partenerii de la PNL că ar elabora o strategie prin care să dea vina pentru haosul de pe piața energiei pe PSD, prin intermediul ANRE, instituție condusă de un social-democrat. Ciolacu a afirmat că și alte ministere PSD, precum Sănătatea și Transporturile, ar urma să fie ținta unor atacuri. Ciolacu a recunoscut că este posibil ca UN MINISTRU PSD să fie remaniat.

”Înțeleg că partenerii noștri de coaliție fac anumite ședințe pe la Sinaia unde hotărăsc ca vinovații să fie ANRE și Ciolacu, dar adevărul e unul singur: politica în energie o face Ministerul Energiei. Nu sunt un fan al celor de la ANRE, dimpotrivă. Dar OPCOM, domnul Ionescu i-a avertizat pe Cîțu și Virgil Popescu despre ce se va întâmpla, dar i-au râs în nas”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, înaintea ședinței BEx al PSD.

”Marea guvernare de dreapta a făcut o tâmpenie, a creat din nou șmecheri în energie. În doi ani au făcut datorii de 200 de miliarde de lei, e inacceptabil. N-ar vrea Cîțu și Orban să ne lămurească cum au făcut cu energia și cu împrumuturile?”, a mai afirmat Ciolacu.

COALIȚIA NU SE RUPE, DAR VOR EXISTA REMANIERI. NU CRED CĂ PREMIERUL CIUCĂ NU MĂ VA ANUNȚA

Liderul PSD a mai afirmat că, în ciuda unor tensiuni, nu crede că funcționarea Coaliției va fi afectată, dar că trebuie făcute unele modificări din mers. 

”Coaliția nu se rupe, ea va funcționa, dar vor exista și remanieri. Dacă eram premier, eu, Marcel Ciolacu colegii mei îmi săreau în cap să fac niște remanieri, dar în acest moment primul ministru nu a venit cu nicio propunere. Nu cred că este cazul să remanieze fără să anunțe. Nu cred că domnul prim-ministru Ciucă va face vreodată o remaniere fără să mă anunțe."

E POSIBIL CA UN MINSTRU PSD SĂ FIE REMANIAT, NU E NICIO TRAGEDIE

"În ceea ce privește miniștrii PSD, întotdeauna este loc de mai bine. Este posibil ca și un ministru PSD să fie remaniat, dar nu este o tragedie. Vom vedea când va veni primul ministru cu o propunere de remaniere", a afirmat Ciolacu..