MENIU

Ciolacu, atac la partenerii de coaliție: Liberalii furau de rupeau in timpul pandemiei!

Marcel Ciolacu lansează bomba! Președintele PSD aduce acuzații grave la adresa liberalilor și susține că, în perioada pandemiei, în timp ce românii erau închiși în case, liberalii profitau și „furau ca-n codru” la guvernare. Ciolacu are și o țintă clară - îi acuză direct pe foștii premieri PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, pe care îi consideră vinovați de situația economică a țării post-pandemie. 

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), afirmă că în timpul pandemiei de Covid-19, în timp ce românii erau izolați în casele lor, membrii Partidului Național Liberal (PNL) "furau de rupeau" în timpul mandatului lor de guvernare. Ciolacu îi acuză pe foștii premieri ai PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu, că sunt direct responsabili pentru situația economică dificilă cu care se confruntă România în perioada post-pandemică.

\"Nu a fost Ciuca decident, dar PNL a fost la guvernare. Au aprobat 1 miliard de euro pe vaccinuri, s-a furat ca în codru la Unifarm, când noi toți făceam Skype, nimeni nu ieșea din casă, ei furau de rupeau. Nu pot acum sa nu le spun asta. Avem o datorie publică imensă. Partidul Social Democrat a lasat un buffer de 8 miliarde de euro si am gasit o datorie de peste 50%.

Nu sunt eu cel îndreptățit pentru asta. Am vazut ca Curtea de Conturi a facut anumite rapoarte. Vă aduceti aminte ce a făcut prim-ministrul Orban cand a dat 100 de milioane de la statul roman unor oameni de afaceri și acei oameni de afaceri au pierdut acum procesul? Cum mai au curaj sa iasa sa se exprime in spatiul public? Dar eu am incredere in statul roman.\", a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu consideră că cei ce se fac vinovați de actele menționate trebuie să dea explicații, mai devreme sau mai târziu:

\"Sunt niste decizii pentru care oamenii politici, chiar dacă nu au raspuns într-o perioada lungă, vor da anumite explicații. Urmeaza sa aflam adevărul, sunt convins. Nu putem pierde bani din PNRR pentru pensii speciale, e incorect ce se întâmplă, cum să pierdem bani? Avem mai multe scenarii, a venit al treilea raport de la Banca Mondiala în urma discuțiilor ministrului Muncii cu Comisia și vom avea o varianta validă în fața CCR. Avem bani în PNRR pentru așa ceva, nimeni nu s-a gândit la o asemenea grozăvie cum s-a întâmplat în Romania. Dar 22 de state UE au pensie de serviciu la militari, nu putem nici cu varianta prinsă de USR și PNL în PNRR, când prim-ministrul era Cîțu, sa decapitezi Armata pentru ca așa au gândit ei.\", a mai spus Ciolacu.