MENIU

Cine va fi noul Avocat al Poporului - Care sunt primele nume pe care le preferă liberalii după revocarea Renatei Weber

Renata Weber, avocatul poporului / Foto: Inquam Photos

Zilele actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, sunt numărate! Liberalii ar fi decis care va fi următorul ocupant al înaltei funcții. Care sunt cele trei nume de pe lista scurtă a PNL și cine are cele mai mari șanse să fie următorul Avocat al Poporului?

 

Revocarea lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului a fost deja anunțată de liberali, chiar de președintele PNL, Ludovic Orban.

Principalele critici aduse de Orban actualului ocupant al funcției se bazează „pe faptul că a generat excepţii de neconstituţionalitate care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor şi, în general, pe conduita partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare şi, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament”.

Social-democrații însă au anunțat că vor ataca la CCR revocarea plănuită de liberali.

Potrivit Realitatea PLUS, prima variantă a liberalilor pentru viitorul Avocat al Poporului este fostul președinte al CCR Augustin Zegrean, care a fost susținut și anul trecut pentru președinția Consiliului Legislativ, care, însă, i-a revenit, autorului OUG 13, social-democratul Florin Iordache, fost ministru al Justiției în primul guvern PSD, condus de Sorin Grindeanu.