MENIU

Cine va conduce PNL până la Congresul Extraordinar, pe 10 aprilie - 42 de lideri PNL au votat împotriva lui Cîțu

Florin Citu

Liderii PNL care vor înlăturarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului s-au reunit seara trecută la Vila Lac pentru a pune la punct ultimele detalii pentru ședința de astăzi. Liberalii l-au somat, din nou, pe Florin Cîțu să demisioneze. Tot astăzi își va anunța demisia și Dan Vîlceanu, secretarul general al partidului. 

Întors din Statele Unite chiar de ziua lui, a avut parte de o surpriză: 42 din 49 de filiale i-au cer să demisioneze.

PNL IAȘI: PNL ARE NEVOIE DE RESTART

„PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, în jurul celui care se află în fruntea administrației. Am toată convingerea că făcând acum acest restart românii vor aprecia noul leadership”, transmite președintele PNL Iași.

Șase luni a rezistat Florin Cîțu la șefia PNL.

„Sunt dezamăgit de această situație, greu mi-o explic. Voi respecta statutul PNL", a spus Cîțu.

Surse politice spun că inclusiv Klaus Iohannis ar fi de acord cu înlocuirea lui Cîțu, însă aliații actualului lider PNL spun că puciștii doar se folosesc de numele președintelui pentru a-și impune favoritul.

 Florin Cîțu: „Președintele nu se implică, aici e o discuție de partid”.

Un lucru este cert: Florin Cîțu nu vrea să renunțe la funcție fără să lupte. Asta în timp ce echipa lui face un pas în spate.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, Nicolae Ciucă va fi noul președinte al PNL. Mesajele venite din toată țara arată că premierul are suținerea filialelor.

PNL CONSTANȚA: PREMIERUL TREBUIE SĂ FIE LIDERUL PNL

„Premierul Nicolae Ciucă este privit cu încredere de peste 30% dintre români. Sunt cifre pe care atât eu, cât și o însemnată parte din partid, le interpretăm ca un semnal clar pentru direcția în care ar trebui să se îndrepte PNL”, transmite președintele PNL Constanța.

Tot ce mai lipsește acum pentru ca Nicolae Ciucă să ajungă în fruntea PNL este un congres. 

PNL IAȘI: PNL ARE NEVOIE DE RESTART

PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, în jurul celui care se află în fruntea administrației. Într-un partid politic, schimbarea nu este și nu trebuie să fie privită ca o luptă pentru că partidele sunt organisme vii, instituții supuse regulilor managementului politic. Am toată convingerea că făcând acum acest restart românii vor aprecia noul leadership.

SURSA: Alexandru Muraru, PNL Iași

 

Mai multe articole despre:
pnl scandal in pnl florin citu