MENIU

Cine sunt victimele furtunii de duminică. O familie întreagă a murit în parc la Buziaș

Primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu, a anunțat că furtuna devastatoare de duminică a făcut trei victime dar și distrugeri importante în stațiune. Cei trei morți de la Buziaș sunt membri ai unei familii, care se plimbau prin parc când au fost loviți de un copac.

„Efectele dezastruoase ale furtunii din vestul țării nu ne-au ocolit nici pe noi! Din păcate, o familie formată din trei persoane și-au pierdut viața în urma acesteia! Parcul arată jalnic , cu zeci de copaci la pământ, acoperișul liceului a fost luat de vijelie și probabil multe alte ale caselor particulare. Rețeaua electrică e dezafectată”, a declarat primarul Sorin Munteanu, potrivit debanat.ro.

Edilul susține că au fost luate, de asemenea, măsuri de izolare și oprire a accesului în parc. Luni vor fi îndepărtați arborii căzuți și urmează să fie făcută o evaluare a pagubelor. Este cert că, abia inaugurată, faimoasa colonadă din Buziaș a avut de suferit din cauza vijeliei.

Victimele sunt Ioan Mustăți, care și-a pierdut viața alături de soția și de soacra sa.

Conform ultimul bilanț al celor de la ISU, în Timișoara au fost 92 acoperișuri luate de vânt, 204 copaci şi 16 stâlpi căzuți, 23 cabluri căzute, 8 țevi de gaz avariate, deblocarea a 5 căi de acces şi 30 de autovehicule avariate.

În Lugoj au fost 7 acoperișuri avariate, 15 copaci căzuți, 10 cabluri şi 6 autovehicule avariate, iar în restul județului, 6 acoperișuri avariate şi 14 copaci căzuți. Sunt 49 de răniți, din care 7 copii, și 5 persoane decedate (2 în Timișoara şi 3 în Buziaş).

Situația este încă în evaluare, astfel că bilanțul e posibil să sufere modificări în orele următoare.

Mai multe articole despre:
furtuna parc buzias