MENIU

Cine sunt românii care au murit în accidentul tragic de la Veneția - Cele două scenarii luate în calcul de anchetatori

Accident autobuz Veneția/ Profimedia

O familie de români a pierit în tragicul accident din Italia. Doi copii și părinții lor au murit pe loc după ce un autobuz plin cu turiști a căzut 15 metri în gol de pe podul care leagă Veneția de Mestre. În total, 21 de oameni au murit și alți 15 au fost grav răniți. Între timp, tahograful, așa numita cutie neagră a autocarului, a fost recuperat, iar parchetul de la Veneția a început o anchetă. Martorii spun că tragedia putea fi evitată dacă parapetul de protecție nu ar fi fost vechi și ruginit. 

Printre cele 21 de victime ale tragediei au fost identificați și patru români, a transmis Ministerul Afacerilor Externe. Doi părinți și copii lor, de 8, respectiv 13 ani, n-au avut nicio șansă în impactul violent.

Familia de români se afla în vacanță cu fetițele în momentul producerii tragediei. Aceștia erau stabiliți în Germania.

Accident Veneția/Profimedia

Președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Marcel Ciolacu au transmis mesaje de condoleanțe pe platformele sociale.

Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a transmis și președintele Klaus Iohannis.

 

Ambasada României la Roma a anunţat că va acorda sprijin în vederea repatrierii, dar şi pentru eliberarea certificatelor de deces ale celor patru români morţi.

Între timp, prefectul de la Veneția a anunțat că și restul victimelor au fost identificate. Autoritățile au recuperat cutia neagră autobuzului și a fost declanșată o anchetă anevoioasă.

Anchetatorii iau deocamdată în calcul două scenarii. Principala ipoteză în tragedia petrecută lângă Veneția este că șoferului autocarului i s-ar fi făcut rău. Oamenii legii nu exclud însă nici varianta ca autobuzul să se fi ciocnit de un alt autoturism al cărui șofer a fugit de la locul faptei. Autocarul era închiriat și asigura în mod normal legătura între un camping din Marghera și Veneția. Mulți dintre cei care și-au pierdut viața ar fi urcat în autobuz, deși nu făceau parte din grupul care rezervase cursa.

Este cel mai grav accident rutier din peninsula italică din ultimii 10 ani. 

Citește și Tragedia de autobuz din Italia, bilanț provizoriu: Cel puțin 21 de morți și 18 răniți. MAE: Nu sunt informații că printre victime ar fi români