MENIU

Cine sunt cei doi copii care l-au întâmpinat pe Papa Francisc pe Aeroportul Otopeni

Papa Francisc a aterizat vineri la prânz în România și a început o vizitã istoricã. La coborârea din avion, doi copii i-au oferit flori. Cei doi copii care au oferit oferi flori Sfântului Pãrinte sunt greco-catolici, au 13 și respectiv 12 ani. Ei sunt frate și soră și provin din familia unui erou al neamului românesc: Augustin Vișa.

Papa Francisc a aterizat vineri la prânz în România și a început o vizitã istoricã. La coborârea din avion, doi copii i-au oferit flori. Cei doi copii care au oferit oferi flori Sfântului Pãrinte sunt greco-catolici, au 13 și respectiv 12 ani. Ei sunt frate și sorã și provin din familia unui erou al neamului românesc: Augustin Vișa.

Cine este Augustin Vișa

Augustin Vișa (1904-1989): avocat, doctor în drept, înalt funcționar la CEC, membru al Partidului Național Țãrãnesc din 1927 și președinte al Tineretului intelectual național-țãrãnesc din 1936. Originar din Șeica Mare, unde tatãl i-a fost învãțãtor la școala parohialã greco-catolicã.

Augustin Vișa a fost arestat pe vremea lui Antonescu pentru „activitate antifascist㓠– colabora la un post de radio care fãcea legãtura între Iuliu Maniu și Aliați.Eliberat în august 1944, a fost arestat de sovietici din același motiv – activitãți antifasciste (de fapt calitatea de lider țãrãnist i-a deranjat pe ruși), declarat „criminal de rãzboi“ și deportat în URSS.
În 1956 e „iertat“ de justiția sovieticã, dar în țarã a fost iar încãtușat încã doi ani, la Gherla și la Râmnicu Sãrat.

Nu a apucat libertatea din 1989, dar a lãsat în manuscris memoriile sale publicate de familie dupã 1990, impresionantã frescã a calvarului libertãții țãrii noastre.

Mai multe articole despre:
vizita papa romania augustin visa