MENIU

Cine sunt bugetarii care urmează să primească măriri salariale. Se preconizează creșteri de 20-30% - Sfidare uriașă în plină criză

Salariu - imagine de arhivă

Una caldă, una rece pentru bugetari. În timp ce unele instituții pregătesc concedieri masive, altele pregătesc....creșteri de salarii. Directorul CFR anunță că va cere 660 de milioane de lei la rectificarea bugetară pentru a acoperi majorările salariale din ,,Statutul Personalului Feroviar”. Mai exact, veniturile angajaților urmează să crească cu până la 30%.

Directorul CFR a anunțat că va solicita la rectificarea bugetară peste 600 de milioane de lei. Acești bani ar urma să fie folosiți pentru a acoperi majorările salariale din instituție.

Mai exact, vorbi despre o lege prin care angajații CFR beneficiază de creșteri salariale de la 1 iulie. Vorbim despre o lege care a fost adoptată în 2020. Ea a fost prorogată de mai multe ori, ceea ce a dus și la greve în rândul angajaților CFR. Iată că acum a intrat însă în vigoare și urmează să se aplice de la 1 iulie. 

Conform legii în cauză, vorbim despre creșteri salariale de 20-30%. De aceste creșteri salariale urmează să beneficieze și angajații Metrorex.

În prezent, la CFR sunt aproximativ 50.000 de angajați. Ei urmează să beneficieze de aceste creșteri de salarii în funcție de nivelul de experiență și de studiile pe care le au. 

Mai multe articole despre:
bugetari salarii cresteri salariale cfr