MENIU

Criminal plătit, prins după 18 ani. El l-ar fi "executat" pe omul de afaceri Mihai Ionescu

Asasin la comandă, prins după 18 ani de la comiterea crimei. Suspectul este fiul unui fost ofiţer al serviciului secret al ministerului de interne. Alexandru Găină este acuzat că, la solicitarea mafiei italiene l-ar fi împuşcat mortal pe omul de afaceri Mihai Ionescu. Crima a avut loc în 1998 şi până azi, autorul a fost necunoscut. Acesta a mai fost implicat şi în alte scandaluri.

Poliţiştii de la omoruri l-au ridicat miercuri, 22 iunie, pe Alexandru Găină de la locuinţa lui, din Snagov. Nimeni nu bănuia că bărbatul ar fi în stare de aşa ceva, mai ales că, spun vecinii, acesta era un om liniştit.

De acasă, bărbatul a fost dus la audieri. Timp de câteva ore, anchetatorii au încercat să afle detalii despre ce s-a întâmplat în urmă cu 18 ani. Asta după ce, începând din 2014, procurorii au reaudiat peste 40 de martori sau au reevaluat convorbirile telefonice din perioada crimei, relatează Realitatea TV.

PROMOTIE URIASA LA eMAG!!! CONSULTATI OFERTELE AICI!

După audieri, Alexandru Găină a fost reţinut pentru omor calificat.

"Victima a fost împuşcată în timp ce se afla la volanul autoturismului în faţa locuinţei sale din sectorul 2 al Capitalei, autorul acţionând dupa o prealabilă supraveghere a acestuia în vederea pregătirii comiterii faptei. Există multe elemente care ne conduc către un asasinat la comandă. Victima obişnuia la acea vreme să împrumute sume destul de considerabile de bani", a precizat Adrian Ţîrlea, purtător de cuvânt Parchetul Capitalei.

Crima a avut loc pe 15 iulie 1998, chiar în faţa vilei omului de afaceri. Potrivit presei, acesta a fost flancat de o altă maşină, iar ulterior asupra lui au fost trase mai multe gloanţe. Numele lui Mihai Ionescu a fost vehiculat în scandalul "Ţigareta". De asemenea, acesta intenţiona să ajungă senator.

Pe de altă parte Alexandru Găină a mai fost condamnat în trecut pentru furt calificat şi viol.