MENIU

Cine este generalul locotenent Daniel Petrescu, numit de Iohannis la conducerea Statului Major al Apărării

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Palatul Cotroceni, la finalul ședinței CSAT, miercuri. El a anunțat cine îl va înlocui la conducerea Statului Major al Apărării pe Nicolae Ciucă, numit ministru. Este vorba despre generalul locotenent Daniel Petrescu.

Daniel Petrescu este militar de carieră, cu experienţă în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Kosovo, Bosnia, Albania. Generalul-locotenent Daniel Petrescu îndeplinește în prezent funcția de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării din august 2019, potrivit CV-ului postat pe site-ul Statului Major al Apărării. În perioada 2017-2019 a îndeplinit funcția de comandant al Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE).

Experiența sa profesională include funcții deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul Forțelor Terestre Române, în comandamente NATO și în teatrele de operații. La nivel tactic, a comandat Batalionul 2 Infanterie CALUGĂRENI din București (ianuarie 2004 – octombrie 2008). A comandat, de asemenea, Brigada 2 Infanterie ROVINE (august 2016 – august 2017), mare unitate care s-a transformat în Brigada Multinațională Sud-Est.

Mai multe articole despre: