MENIU

Cine este Darius Vâlcov, evaluatorul controversat al cabinetului Grindeanu

Liviu Dragnea defilează de mult cu Darius Vâlcov, evaluatorul de acum al cabinetului Grindeanu. Încă de la începutul lunii, Dragnea îl lăuda pe Vâlcov la televizor.

Premierul Sorin Grindeanu a invocat de aproape zece ori numele lui Darius Vâlcov în conferinţa de miercuri seara în care s-a declarat dezamăgit de raportul de evaluare realizat de omul lui Dragnea "care nu mai e membru PSD".

Darius Vâlcov, fost primar de Slatina şi fost membru al PD-L, a trecut la PSD, de unde a fost adus ca ministru al Finanţelor de către Victor Ponta.

Vâlcov a avut însă o "viaţă scurtă" ca ministru, pentru că imediat au apărut câteva dosare de corupţie şi luare de mită, instrumentate de DNA.

Deşi nu a stat prea mult în scaunul de ministru al Finanţelor, el a lăsat o impresie destul e bună în minister, experienţa lui administrativă fiind combinată cu curajul unor schimbări fiscale.

Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte, cel din urmă promiţându-i 20 la sută din sumele încasate

Potrivit DNA, Vâlcov a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme. Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul şi prin intermediul unor persoane faţă de care se desfăşoară acte de urmărire penală, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula provenienţa şi destinaţia reală a sumelor de bani.

Încă de la începutul lunii, Dragnea îl lăuda pe Vâlcov la televizor. Iată ce spunea şeful PSD:

 
Mai multe articole despre:
Darius Vâlcov