MENIU

#COLECTIV. Cine era Alex Pascu, bărbatul care s-a stins din viaţă miercuri. Lacrimi în sport

Alexandru Pascu, basistul trupei "Goodbye to Gravity", rănit în incendiul din clubul Colectiv, a murit, miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franţa de la Spitalul Floreasca din Capitală.

Alex Pascu este fiul Anei Pascu, fosta floretistă română. Ea este acum vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă și președinte de onoare al Federației Române de Scrimă.

Ana Pascu este o fostă scrimeră română, dublă laureată cu bronz la Mexico 1968 și München 1972.

Ea a câștigat Campionatul Mondial pentru juniori din 1963 de la Gent. Apoi și-a făcut o carieră strălucită la seniori: a cucerit șapte medalii la Campionatul Mondial și a participat la Jocurile Olimpice de cinci ori, câștigând două medalii de bronz în 1968 și în 1972. Datorită rezultatelor aceștia a fost declarată „maestru emerit al sportului”.

A condus Federația Română de Scrimă din 1982 până la 2013, anul în care a decis să nu mai candideze pentru un mandat nou și să predea ștafeta lui Mihai Covaliu, fostul campion olimpic și antrenorul lotului național de sabie.

Este în prezent președintă de onoare ale FRS. Din 2004 este și vice-președintă al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Ana Pascu a fost membră al comisiei de regulamente ale Federației Internaționale de Scrimă din 1984 până la 1996 și al comisiei de arbitraj din 1996 până la 2004. Din 2002 este membră al comitetului executiv și, din 2004, vice-președintă ale FIE.

Mai multe articole despre:
Ana Pascu Alexandru Pascu