MENIU

Sociolog: Cine e publicul Antena 3. De ce PNL și USR/PLUS nu au nimic de câștigat mergând acolo

Sociologul Barbu Mateescu explica intr-o ampla postare pe Facebook din cine este format acum publicul postului Antena 3, atragand atentia in incheiere ca reprezentantii partidelor de Opozitie nu au nimic de castigat daca se compromit aparand in emisiunile acestui post.

"A te duce la Antena 3 nu iti aduce niste avantaje certe, dar poate reprezenta – dupa cum s-a descoperit – un imens scandal de PR. Sunt de cinci ori mai multi votanti USRPLUS decat telespectatori ai lui Gâdea”, concluzioneaza Mateescu.

Postarea integrala a sociologului:

"Toată discuția privind prezența unui politician sau altuia la Antena 3 trebuie completată, aș zice eu, cu ceva. Și anume identitatea grupurilor care se uită la Antena 3.

Vorbim în primul rând de un grup de oameni cu vârsta peste 55 de ani. În 2012 erau 59% din audiența postului. Acum sunt 82% (detalii în comentarii). Trei cincimi din acești 82% au peste 65 de ani și mai participă probabil la acest ciclu electoral și gata. Ei sunt generația care a luat un șut în dinți de la istorie. În anii '90 s-ar fi putut adapta dar economia era terci. În 2007 s-a intrat în UE dar pentru ei era prea târziu. Nu mă satur să explic că România a pierdut al treilea război mondial, unul economic, alături de celelalte țări comuniste; această generație sunt echivalentul soldaților traumatizați din tranșeele primului război mondial care rătăceau supărați și indignați prin Germania anilor '20. Până și dilemele sunt aceleași: "pentru ce-am trăit? de ce e țara asta altfel de cum o vreau eu? de ce nu primesc respect?".

Mai multe pe acest subiect, pe comisarul.ro

Mai multe articole despre:
Cine e publicul Antena 3