MENIU

Cine deszăpezeşte în Brăila-Buzău-Vrancea? CRĂIŞORII ZĂPEZII

Cine sunt cei care deţin firmele cu contracte de deszăpezire în cele trei judeţe cu mari probleme în ultimele zile: Vrancea, Buzău, Brăila. O combinaţie de cumetrie politică şi responsabilităţi pe umerii unor anonimi.

Un editorial Voxpublica despre companiile cu contracte de deszăpezire în zonele foarte afectate de ninsori, Vrancea, Buzău, Brăila, arată contracte politice sau contracte cu firme care s-au trezit că au câştigat fără să vrea neapărat:

"Teo Trans Consulting SRL. 303 mii lei. 24 ianuarie . Firma asta e a fratelui şefului de achiziţii de la CNADNR. În octombrie se demarase procedura de anulare a unui contract pentru marcaje  de 6 milioane de euro (citiţi toată povestea îmbîrligăturilor de familie aici). Unul a fost anulat, alt contract a apărut pentru frăţior – Vrancea, frate, că acolo nu se semnaseră pînă cu cîteva zile înainte de viscol contractele (aicisînt toate contractele).

SC Cos & Alex SRL – 930 mii lei – 24 ianuarie. Puţine informaţii. Au pagină de facebook cu zone de agrement. Sînt din localitatea Homocea, Vrancea. Activitate pe facebook a unuia dintre conducătorii firmei, un tînăr de viitor, Cosmin Petrea (contactul lui e dat pe lista CNADNR), care se simte bine cu “fraţii” lui.

CITEŞTE TEXTUL INTEGRAL PE VOXPUBLICA

La ultimele algeri locale,  Cosmin Petrea, fiul candidatului PNG la primărie Vasile Petrea din Homocea, era arestat pentru că împreună cu tovarăţii spărseseră geamurile secţiei de votare (sursa). A fost eliberat la scurt timp. În declaraţia de avere a tatălui aflăm că înainte de Cos&Alex a fost firma Minalex, abonată la diverse contracte cu comune din Vrancea.

Deszăpezirea în Buzău

Vedeta contractelor de deszăpezire este S.C. MECAN CONSTRUCT S.A. (împreună cu S.C. VIA CARPATIA CONSULT S.R.L. – S.C. SELINA S.R.L. – 15,4 milioane lei).

La firma asta e acţionar consilierul judeţean Dumitru Dobrică, bun tovarăş de-a lungul vremii cu Boşcodeală. El e şi principal acţionar la Mecan Construct. Şi i-a mers bine, vă puteţi distra cu declaraţia de avere aici.

Cazul Dobrică e străveziu. Omul are în declaraţia de interese tot decriptajul businessului: facem deszăpezire, dar mai punem şi o sumedenie de contracte, incluisv o reabilitare de trotuare în Pătârlagele de 100 000 de euro.

S.C. Selina SRL vă spune ceva? E firma din Oradea al cărei director a fost acuzat că a vrut să-i dea mită lui Şova. (aici)"

Mai multe articole despre:
politicieni firme contracte deszăpezire