MENIU

Cinci suporteri ai echipei Petrolul Ploiești, cercetați în urma unor altercaţii cu jandarmii

<p>Primele sancţiuni după incidentele de pe Arena Naţională</p>

Cinci suporteri ai echipei Petrolul Ploiești sunt cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma unor altercaţii cu jandarmii, în total 12 persoane fiind duse la Poliție pentru cercetări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Prahova, Georgian Drăgan, 12 suporteri ai echipei Petrolul Ploiești au fost duşi, sâmbătă seară, la sediul Poliției pentru cercetări, în urma unor altercaţii cu jandarmii pe Bulevardul Republicii, în apropiere de centrul Ploieștiului.

În urma cercetărilor, polițiștii au deschis dosare penale pe numele a cinci suporteri pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, s-a început cercetarea penală in rem după ce un jandarm a fost lovit la un picior, el fiind transportat la spital și apoi la medicul legist care a stabilit că are nevoie de două - trei zile de îngrijiri medicale.

Suporterii ploieşteni s-au manifestat violent și în timpul partidei de fotbal dintre Petrolul și Steaua, care a avut loc, sâmbătă seară, pe Stadionul "Ilie Oană" din Ploiești.

Astfel, 20 de persoane au fost amendate după ce, în timpul meciului, s-au abătut de la prevederile Legii 61 din 1991 privind încălcarea faptelor de conviețuire socială.

Tot în timpul partidei, polițiștii au identificat, pe acoperișul stadionului, un tânăr de 24 de ani care introdusese pe stadion mai multe fumigene și materiale pirotehnice. El a fost dus la Poliție pentru cercetări, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără a avea acest drept.

Formaţia Petrolul Ploieşti a terminat la egalitate, sâmbătă, pe teren propriu, scor 0-0, cu deţinătoarea titlului, Steaua, în etapa a XXXIII-a, penultima a Ligii I.

La finalul meciului, între jucători ai celor două echipe a izbucnit un conflict, în urma căruia fotbalistul grupării prahovene Romario Pires a primit cartonaş roşu.

Incidente au avut loc şi în tribune, galeria Stelei rupând mai multe scaune şi aruncându-le către fanii Petrolului. Suporterii stelişti au rupt şi un gard.