MENIU

Cinci alimente sănătoase care contribuie la apariţia inflamaţiilor în organism

<p>Cinci alimente sănătoase care contribuie la apariţia inflamaţiilor &icirc;n organism</p>

Te confrunţi cu o creştere în greutate, crezi că arăţi mai bătrân decât în realitate ori te simţi obosit sau te îmbolnăveşti tot timpul? Kellyann Petrucci, naturopat, nutriţionist şi expert în inflamaţii consideră că vinovatul pentru problemele tale ar putea fi inflamatia cronică.

Cea mai bună modalitate de a combate inflamatia cronică, susţine Petrucci, este prin dietă. Este vorba despre o alimentaţie din care nu lipsesc proteinele de bună calitate, supă de pui, legumele, grăsimile sanatoate, fructele şi nucile şi alunele. Este dietă naturală pe care organismul uman este programat genetic să aibă nevoie de ea. 

Însă vindecarea inflamaţiei cronice nu presupune doar adăugarea de alimente antiinflamatorii ci şi eliminarea celor care susţin inflamatiile. Poate că ştii că zahărul şi făină albă fac parte din ultima categorie, însă mai există şi altele care te-ar putea surprinde.

Iată 5 alimente sănătoase care contribuie la apariţia inflamaţiilor în organism

Pâinea din grâu integral

Zahărul din acest timp de pâine creşte nivelul glucozei din sânge motiv pentru care organismul începe să producă în cantităţi mari citokina, o moleculă proteică pro-inflamaţie. De asemenea, zahărul ridică nivelul de glicatie, o moleculă distructivă ce hrăneşte inflamatiile.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate mâncare alimente inflamatii