MENIU

Cinci adevăruri despre făina albă care te vor pune pe gânduri! Este un insecticid natural

Majoritatea bolilor cronice și cazurilor de deces prematur sunt cauzate de alimentația improprie. Din nefericire, multe dintre produsele alimentare pe care le consumăm zi de zi nu fac altceva decât să ne omoare încet, iar făina albă nu face nici ea excepție de la regulă.

În prezent, făina rafinată se fabrică din grâu tratat cu insecticide, pesticide și fungicide, iar apoi este înălbită cu diferite chimicale foarte periculoase.

1. Făina albită chimic nu conține nutrienți

Pe durata procesului de fabricație, germenii semințelor de grâu, conținătoare a 75 la sută din totalul de vitamine și minerale esențiale oferite de grâu, sunt îndepărtate. În plus, procesarea făinii duce la pierderea a 97 la sută din totalul fibrelor solubile. Acelasi proces elimină 70  la sută din fierul, vitaminele B și magneziul conținute, respectiv 50 la sută din calciu și toată rezerva de vitamina E.

2. Conține bromat de potasiu

După înlăturarea nutrienților, făina este supusă unui proces de albire, după care este conservată și îmbogățită cu dioxid de clor. La albirea chimică a făinii sunt folosite carbonat de amoniu, alum și creta. În faza finală se adaugă și sorbitan mono-saturat, un agent anti-sărare. Cel mai periculos este că se adaugă și bromat de potasiu, o substanță chimică periculoasă, considerată de specialisții în domeniul sănătății a fi cea care declanșează bolile canceroase renale și tiroidiene.

3. Faină albă este un insecticid natural

Pe cât de incredibil pare, făina albă este un insecticid natural. Cu alte cuvinte, dacă o insectă intră în punga de faină, și mănâncă din ea, moare în decurs de cel mult câteva ore.

Citește restul articolului aici.

Mai multe articole despre:
vitamina A insecticid faina alba