MENIU

Cifră URIAȘĂ de noi infectări cu COVID-19, în India, în doar 24 de ore - Premieră MONDIALĂ

Coronavirus India

India a raportat, în această dimineață, peste 400.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, fapt ce reprezintă o premieră mondială, lucru recunoscut de autoritățile din această țară.

Potrivit ultimelor date furnizate de Ministerul Sănătății, circa 401.993 de noi infecţii cu COVID-19 au fost înregistrate de vineri și până sâmbătă, ceea ce face ca bilanţul total al îmbolnăvirilor în această ţară să ajungă la peste 19,1 milioane.

Numărul deceselor asociate COVID-19 din ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, la bilanţul total ajungând, astfel, la  211.853 de morţi. Experţii estimează însă că cifrele reale sunt mult mai mari, și asta din cauza testelor insuficiente şi a unei înregistrări inexacte a cauzei decesului.

Vă reamintim că autorităţile indiene au relaxat restricţiile pentru majoritatea activităţilor la începutul anului, atunci când numărul de contaminări scăzuse la sub 10.000 pe zi. Adunările religioase în masă, precum Kumbh Mela, care atrag milioane de pelerini hinduşi, precum şi adunările politice, au fost autorizate, chiar şi atunci când numărul de cazuri a început să crească puternic la sfârşitul lui martie.

România a trimis un ajutor umanitar Indiei. Transportul cu cele 75 de butelii de oxigen de 40 I, 80 concentratoare de oxigen de 5 l și 19 l și 20 de dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat a ajuns, în dimineața zilei de vineri, în India, la New Delhi, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.  25% din costuri sunt acoperite de Guvernul Român, iar 75% de UE, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Despre aceste donații, șeful DSU Raed Arafat afirma recent: "A acționa împreună înseamnă să fim prezenți și să-i ajutăm pe prietenii noștri indiferent unde sunt, indiferent ce distanță ne desparte. Nimeni nu trebuie să rămână singur. Doar împreună, și aici vorbim despre Guvernul României, MAE, DSU, MApN, MAI, s-au alăturat noua societatatea civilă și în mai puțin de 48 de ore am asigurat o cantitate de echipamente din lista cerute de India (...) cilindri de oxigen de 40 de litri, aparate de concentre de oxigen individuale pentru pacienți, generatoare de oxigen și aparate de livrat oxigen la presiune mare pentru cei bolnavi de Covid. Aceste aparate, astăzi, 28 aprilie, vor pleca cu un avion al Ministerului Apărării al Forțelor Aeriene Române, al cărui cost va fi acoperit în proporție de 75% de Mecanismul European de Protecţie Civilă și 25% de Guvernul României. Donația este un semn de prietenie între noi și prietenii din India. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au donat bani și echipamente pentru această misiune".