MENIU

Chiriile au sărit în aer, cu o lună înainte de începutul anului universitar

Anul universitar nu a început, studenţii mai au o lună până revin în amfiteatre, dar chiriile au sărit deja în aer. În Bucureşti, în Cluj Napoca, Timişoara şi Iaşi sunt cele mai ridicate costuri. Există şi foarte multe variante însă. Cine-şi permite, poate închiria o garsonieră sau un apartament, cine nu, fie se cazează la cămin, fie închiriază o cameră într-un apartament.

Odată cu venirea toamnei, chiriile din marile oraşe au crescut chiar şi cu 25%.

Garsonierele se închiriază cu 200-300 de euro lunar, chiriile apartamentelor cu două camere sunt cuprinse între 300 şi 450 de euro, iar pentru apartamentele cu 3 camere chiriaşii ar trebui să plătească în fiecare lună 450-500 de euro în medie. Cele mai ridicate costuri sunt în Bucureşti, scrie Adevarul.ro.

O varianta ceva mai ieftină ar fi închirierea unei camere într-un apartament. Puţin peste 100 de euro este chiria, la care se adaugă utilităţile consumate. Dar, împarţi casa cu alte persoane, iar proprietarul te poate da oricând afară. Tocmai de aceea Mihaela a preferat să închirieze o cameră la un cămin privat din cartierul Militari. Plăteşte aproximativ 250 de euro lunar şi poate oricând împărţi chiria cu o colegă de cameră.


Singurul inconvenient - chiria trebuie plătită în avans pe un an întreg. De aceea, majoritatea studenţilor se zbat să prindă un loc la căminele facultăţilor, unde chiar dacă împart camera cu încă 3, 4 sau chiar 6 colegi, plătesc chirii care încep de la 100 de lei pe lună. 

Mai multe articole despre:
apartamente chirii garsoniere an universitar