MENIU

Chipsuri de mere și scorțișoară, gustarea ideală când ești la dietă

Chipsuri de mere și scorțișoară, gustarea ideală când ești la dietă

Tuturor ni se întâmplă, mai ales atunci când suntem stresați, să simțim nevoia de a mânca încontinuu. Un obicei nefericit, mai ales atunci când suntem la dietă.

Acesta este motivul pentru care, în cele ce urmează, îți vom pune la dispoziție rețeta unei gustări sănătoase și gustoase, care satisface atât nevoia de ronțăit, cât și cea de dulce – chipsuri de mere și scorțișoară.

Cum prepari chipsurile false

Pentru chipsurile de mere și scorțișoară ai nevoie de 3 mere mari și scorțișoară pulbere. Dacă nu ești la dietă, poți adăuga și 2 linguri de zahăr pudră vanilat.

Începe prin a tăia merele în felii foarte subțiri, nu înainte de a aprinde cuptorul care trebuie să fie preîncălzit. Pentru mere, ideal ar fi să ai o răzătoare prevăzută cu lama de feliat, care taie felii foarte fine.

Tapetează o tavă cu hârtie de copt și așază feliile de mere lăsând puțină distanță între ele. Presară deasupra lor zahăr și cât de multă scorțișoară dorești, apoi introdu merele la cuptor pentru o oră. Cam la jumătate de oră după ce le-ai introdus la cuptor, întoarce-le pe cealaltîă parte.

După scurgerea orei de coacere, mai lasă-le încă 10 minute cu focul dat tare. Astfel, feliile de mere vor deveni crocante.

Poftă bună!

Sursa: avantaje.ro

Mai multe articole despre:
mere