MENIU

Chinezul care poate cumpăra toată America de Black Friday! Vinde de MILIARDE într-o singură zi!

Black Friday 2015 debutează în România pe 20 noiembrie, iar în Statele Unite ale Americii pe 27 noiembrie, dar acest eveniment originar american este întrecut de ceea ce chinezii fac anual pe 11 noiembrie.

Black Friday 2015, ca toate celelalte, este adaptată de fiecare țară după cum dorește. Chinezii însă au o sărbătoare și mai mare, derulată pe 11 noiembrie, care aduce vânzări de miliarde de dolari și venituri imense pentru Alibaba, magazinul online care a transformat-o într-un fenomen. Singles Day este numele acestei zile și până în 2009 era un eveniment de nișă, creat de studenții Universității Nanjing la începutul anilor ’90.

13 miliarde de euro în 24 de ore

Cel mai mare retailer online din China, Alibaba a înregistrat vânzări totale în valoare de 91,22 miliarde de yuani (13,31 miliarde de euro), pe parcursul celor 24 de ore ale Zilei Celibatarilor, transmite AFP.
 
Este vorba de o sumă mai mare cu aproape 60% comparativ cu cifră înregistrată anul trecut când pe platformele Alibaba au fost vândute produse în valoare de 57,1 miliarde de yuani (8,33 miliarde de euro). 

 
Alibaba domină piață de ecommerce din China cu platformă Taobao, care controlează 90% din piață chineză a tranzacțiilor între persoane particulare, și site-ul Tmall, care controlează 50% din vânzările online între companii și persoane particulare.
 
Data de 11 noiembrie a fost transformată în 2009 de Alibaba, cel mai mare site național de cumpărături online, într-o zi de oferte și vânzări care la această a șaptea ediție încearcă să internationalizeze evenimentul. Cel puțin această este intenția fondatorului sau, Jack Ma, în prezent cel mai bogat om din China, care speră că de Singles Day 2015 compania Alibaba să depășească recordul de anul trecut când în 24 de ore a obținut o cifră de vânzări de 9,3 miliarde de dolari.

Mai jos, vă arătăm siteurile magazinelor care duc marele duel online de Black Friday 2015. Consultați informațiile oferite de eMAG, Elefant și evoMAG:



 

 
Mai multe articole despre:
black friday Alibaba jack ma black friday 2015