MENIU

Chinezul care POATE CUMPĂRA toată America de Black Friday! Vinde de MILIARDE într-o singură zi!

Black Friday 2014 debutează în România pe 21 noiembrie, iar în Statele Unite ale Americii pe 28 noiembrie, dar acest eveniment originar american este întrecut de ceea ce chinezii fac anual pe 11 noiembrie.

Black Friday 2014, ca toate celelalte, este adaptată de fiecare țară după cum dorește. Chinezii însă au o sărbătoare și mai mare, derulată pe 11 noiembrie, care aduce vânzări de miliarde de dolari și venituri imense pentru Alibaba, magazinul online care a transformat-o într-un fenomen. Singles Day este numele acestei zile și până în 2009 era un eveniment de nișă, creat de studenții Universității Nanjing la începutul anilor ’90.

Ei au ales ziua de 11 noiembrie pentru a sărbători și au denumit-o „ziua burlacilor“ pentru cele patru cifre „1“ (11.11). Din 2009, Alibaba i-a zis Singles Day și a transformat-o într-un fenomen care mobilizează întreaga țară, ba chiar se extinde internațional. Anul trecut a reușit să vândă de 5,75 miliarde, iar anul acesta a depășit recordul și se așteaptă să fie aproape de 10 miliarde de dolari. Spre comparație, în SUA s-a vândut anul trecut de 5,29 miliarde de dolari de-a lungul Zilei Recunoștinței, Black Friday și Cyber Monday.

Află totul despre Black Friday și Singles Day de la Playtech