MENIU

Chinezii s-au călcat în picioare la deschiderea unui supermarket american la Sanghai

Războiul comercial dintre Statele Unite și China nu a fost cu siguranță în mintea chinezilor care au luat cu asalt primul magazin Costco deschis în țara lor.

Lanțul american de supermarketuri, cunoscut pentru prețurile de chilipir, a fost ca un magnet pentru cei din Shanghai, care au dus adevărate lupte ca să cumpere marfa de peste ocean.

Abia de s-au deschis ușile supermarketului american, că miile de clienți din Sanghai au dat buzna în magazin. S-au îmbrâncit la toate raioanele. Cele mai grele lupte au fost la raionul de carne.

Ca să mai oprească din frenezia cumpărătorilor care veneau în valuri spre magazin, reprezentanții lanțului american au anunțat că la casele de marcat se stă între trei și patru ore. Însă nimeni nu a ținut cont de asta.

”Acest supermarket este imens. Mulți spun că prețurile sunt foarte mici, așa că ne-am făcut și carduri de fidelitate”, a spus un client.

”Această luptă economică între SUA și China ne îngrijorează. Dacă prețurile vor crește, atunci mai bine cumpărăm marfă americană”, a declarat un alt client.

”Eu cred că rațiunea negocierilor comerciale a fost să se deschidă piețe în China. Eu cred că americanii vor să vadă cât mai multe imagini de acest fel”, a apreciat SCOTT GAMMEL, analist economic.

Mai multe articole despre:
SUA China Costco