MENIU

Chinezii care au cucerit lumea cu telefoanele lor fac un televizor. Ce are special?

OnePlus a stabilit câteva recorduri în ultimii ani cu telefoanele sale. Pe primele le-a vândut online, cu stat la coadă, iar mai nou compania chineză a ajuns să domine segmentul alternativelor la iPhone și Samsung. Acum, compania vrea să lanseze un produs cu totul diferit. E vorba de un televizor, eventual dotat cu Android, așa cum sunt și telefoanele. 

OnePlus TV ar fi lansat în septembrie. Cea mai mare dezvăluire e că ecranul va fi comparabil cu al unui Samsung de vârf. Un set cu specificații detaliate a ajuns online și lasă prea puține surprize pentru anunțul final.

Acest OnePlus TV va folosi un display QLED cu diagonală de 55 de inci. Ce rost are discuția despre Samsung? Ei bine, acesta este singurul producător care produce astfel de panouri. Dar practică niște prețuri foarte mari, putând ajunge lejer și la 1.000 de euro.

Ce diferență va fi între OnePlus TV și cele de la Samsung

Directorul OnePlus a spus că acest produs se va bate de la egal la egal cu produse de la Samsung sau Sony. Inițial, va fi lansat doar în India. Cel mai probabil va ajunge în alte țări după.

Dat fiind că am menționat panoul, trebuie să știi că televizorul QLED de la OnePlus va rula Android TV. Samsung are sistem propriu, denumit Tizen. OnePlus va folosit o interfață proprie peste ce oferă nativ Google.

Până la anunțul oficial nu este foarte clar dacă diferențele vor fi semnificative sau sunt doar câteva funcții în plus dedicate posesorilor de smartphone-uri OnePlus.

În documentele pentru Android, OnePlus TV a avut numele de cod Dosa, un preparat indian.

Ca hardware, acest TV va fi unul smart. Astfel, partea de procesare va fi asigurată de un SoC MediaTek MT5670 cu un GPU Mali-G51. Cantitatea de memorie RAM va fi de 3 GB, în timp ce sistemul de operare preinstalat va fi Android Pie, adică cel disponibil în prezent.

Rezoluția nativă ar fi Full HD, ceea ce e o dezamăgire, dat fiind că standardul este acum 4K. Cel mai probabil chinezii au ales așa ca prețul să fie mic.

Sursa

Mai multe articole despre:
China TV televizor oneplus