MENIU

China susține ideea unei anchete internaționale care să facă lumină cu privire la originea COVID-19

china coronavirus

Poziția aparține premierului Li Keqiang și vine după ce Beijingul a fost acuzat că blochează investigațiile cercetătorilor străini cu privire la apariția virusului corona, scrie publicația britanică The Daily Mail. Prim-ministrul chinez a mai precizat reporterilor că este primordial să se descopere sursa COVID-19, virus care a ucis oficial la nivel global peste 358.000 de oameni.

Poziția Chinei vine în contextul unui cadru internațional de comunicare extrem de agitat, președintele Trump și secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, sugerând că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China, unde se făceau experimente pe  lilieci.

Premierul Li a apărat politica Partidului Comunist de a lupta cu virusul, precizând că  această campanie de  gestionare SARS-CoV-2 a fost „deschisă, transparentă și responsabilă”. Declarațiile lui Li Keqiang au fost consemnate într-o conferință de presă susținută la finalul ședintei Congresului Național al Poporului, forul legislativ de la Beijing. Până astăzi, Chna delcarase oficial puțin peste 80.000 de infectări cu virusul corona și 4634 de decese, conform Worldometer.

 

Mai multe articole despre:
China coronavirus coronavirus glob