MENIU

China, anunțul MOMENTULUI! Care este procentul copiilor vaccinați, cu vârste între 12 și 17 ani

În plină extindere a valului 4 al pandemiei de coronavirus în întreaga lume ca urmare a apariției variantei Delta, mult mai contagioase, a COVID-19, China face un anunț important. Mai exact, autoritățile chineze susțin că au vaccinat complet contra coronavirusului 91% dintre elevii cu vârste între 12 și 17 ani. Anunțul vine într-un moment crucial, având în vedere că varianta Dellta a noului coronavirus afectează în principal copiii și populația tânără. 

China a administrat până în prezent 2,157 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, circa 4,4 milioane de doze fiind făcute marți, potrivit ultimelor date oficiale, citate de Reuters și preluate de HotNews.ro.

Anunțul vine în contextul în care un focar de coronavirus din provincia Fujian, descoperit luna aceasta, care a ajuns la 152 de cazuri, include și infecții în rândul elevilor nevaccinați din cel puțin patru școli primare și două grădinițe.

Reamintim că principalele două vaccinuri contra Covid-19 din China au fost aprobate pentru utilizare la copii cu vârste peste 3 ani, dar autoritățile responsabile de campania de imunizare nu au făcut încă eligibili minorii sub 12 ani.

Mai multe articole despre:
china vaccinare copii china coronavirus