MENIU

CHEF de pandemie oprit cu spray lacrimogen și violență - Acuzații grave pentru oamenii legii

CHEF de pandemie oprit cu spray lacrimogen și violență - Acuzații grave pentru oamenii legii

Polițiștii și jandarmii din Targu Jiu au intervenit în forță ca să oprească un chef în familie. Petrecăreții făceau prea multă gălăgie, iar vecinii, deranjați, au sunat la 112.  Oamenii legii care au ajuns la fata locului au fost primiti cu injuraturi si amenintari, motiv pentru care au răspuns cu spray lacrimogen, fără să țină cont că în apartamentul respectiv se afla și un copil de doi ani. Petrecăreții îi acuză acum pe agenți că i-au agresat și că le-au distrus mai multe bunuri din casă, potrivit Realitatea PLUS. 

Cheful s-a încins în apartamentul unei familii din Târgu Jiu, iar când volumul muzicii a devenit insuportabil, câțiva vecini au sunat la 112. În câteva minute, polițiștii și jandarmi au năvălit în casă, au spart geamul unei uși, precum și un televizor. Mai mult, ca să-i liniștească pe scandalagii, au folosit și sprayul lacrimogen.

Este vorba de intervenția oamenilor legii de duminică noaptea, 16 ianuarie, în jurul orei 1:00, la o familie care serba o zi de naștere, într-un bloc din Târgu Jiu, după ce au fost sesizați că e muzica prea tare și nu se respectă regulile impuse de pandemie.

Unul dintre bărbați a fost imobilizat de toți cei opt polițiști și jandarmi veniți la intervenție, iar un altul este bruscat, deși e căzut la pământ, potrivit imaginilor publicate de gorjonline.ro.

”Cu ocazia intervenției, doi bărbați, de 34 de ani, din municipiul Târgu Jiu, s-au manifestat agresiv față de forțele de ordine și le-ar fi adresat totodată și amenințări cu moartea, împreună cu alți doi bărbați, de 36 și 37 de ani”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

”Au venit la noi la ușă opt polițiști și jandarmi, cu toate că muzica nu era tare încât să deranjeze vecinii. Am deschis, ne-au cerut un buletin, le-am dat și am stat de vorbă, le-am spus că suntem nouă persoane, dintre acestea, cinci făceam parte din aceeași familie. Între timp a ieșit și ginerele meu la ușă și le-a spus că am oprit muzica de tot, iar unul dintre polițiști l-a prins de braț să-l scoată afară din apartament, cu toate că le-a zis că și el locuiește acolo. (...)

Au dat cu spray lacrimogen fără să-i intereseze că aveam fetița în brațe. Am apucat doar să duc minora de 2 ani în camera, iar când m-am întors mi-au dat cu spray direct în față. Toți cei din casă eram leșinați pe jos, iar după ce ne-am revenit, ginerele s-a dus pe balcon și ei au intrat peste noi, l-au luat forțat și l-au scos afară din apartament, însă în fața ușii l-au bătut. Mi-au distrus apartamentul. Nu au ținut cont de copil, iar când le-am spus să cheme o salvare pentru fetiță, din cauză că vomita, au spus că nu este treaba lor”, spun membrii familiei, potrivit gorjonline.ro.

Toți petrecăreții au ajuns la audieri, însă niciunul nu a fost reținut. În schimb, doi bărbați și o femeie, dintre cei aflați în apartament, au depus plângeri împotriva polițiștilor pentru purtare abuzivă și violare de domiciliu. Conducerea IPJ Gorj face acum cercetări.