MENIU

CFR-iștii ar putea intra în grevă generală. Negocierile de la Ministerul Transporturilor au eşuat

Negocierile de la Ministerul Transporturilor au eșuat. Prin urmare, după 15 octombrie, CFR-iștii ar putea intra în greva generală.

"În urma negocierilor pe care le-am avut în seara aceasta cu reprezentanții Ministerului Transporturilor nu am găsit nicio soluție pozitivă.

În continuare avem numai promisiuni că se rezolvă, dar fără soluții. Toată lumea așteaptă. Noi ne menținem punctul de vedere: la 1 octombrie declanșăm procedura de intrare în grevă. Până în 30 (septembrie — n. r.) suntem sub contract, adică sub acord. Nu putem declanșa procedura decât conform Legii conflictelor de muncă, adică după ce ieșim de sub contract, și atunci cu parcurgerea pașilor legali.

Probabil că după 15 octombrie se va ajunge la greva propriu-zisă, la greva generală", a declarat, în această seară, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă (FML), Iulian Măntescu, citat de Agerpres

Potrivit acestuia, sindicatele vor avea discuții, mâine, cu societățile feroviare. De asemenea, greva japoneză va continua, ca semn de protest.

"Mâine ne vom întâlni cu toate societățile. Numai sindicatele cu societățile. Până luni nu cred că se vor mai lua alte hotărâri. Ministrul Transporturilor este plecat cu premierul la o întâlnire cu reprezentanții BERD, la Londra, și așteptăm să se întoarcă. Noi rămânem pe poziții. Greva japoneză va continua și mâine, ca semn de protest. Așteptăm negocieri, suntem dispuși la orice rezultat pozitiv până la 1 (octombrie — n.r.), iar după 1 (octombrie — n. r.), probabil că, dacă nu se vor găsi soluții, fiecare își urmează calea: sindicatele își urmează calea de atac, pe partea cealaltă administrația... Noi suntem dispuși la negocieri, ca să se găsească soluții. Este regretabil că s-a ajuns aici", a mai spus Măntescu.

Acesta a amintit că de la 1 octombrie vor fi declanșate procedurile conflictului de muncă și cu urmarea pașilor, care implică negocierea revendicărilor, în prezența reprezentanților Ministerului Muncii. În caz că nu se găsesc soluții, în final se va ajunge la greva propriu-zisă.

Mai multe articole despre:
Ministerul Transporturilor grave cfr