MENIU

CFR Călători pune în circulație ”Trenul Unirii”. Pe ce rută se va deplasa

Compania de stat CFR Călători a anunțat marți că în 24 ianuarie, pe ruta București-Iași, va circula un tren denumit simbolic Trenul Unirii. Miercuri se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. 


"Ceferiști, pasageri, membri ai Clubului Pasionaților Feroviari și ai comunității de cicloturiști vor duce mesajul unității românilor din București la Iași cu un tren denumit simbolic Trenul Unirii", se arată în comunicatul CFR Călători.

Acesta va plecă din București Gară de Nord la oră 05:48, iar pe parcursul călătoriei vor fi organizate diferite acțiuni care vor evocă momente istorice în contextul Centenarului României. Directorul Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviara (CENAFER), Marcel Otoiu, va prezența din perspectivă istorică importantă strategică a sistemului feroviar, potrivit companiei.

Trenul Unirii va fi remorcat de o locomotivă tricoloră și va putea fi întâmpinat de localnici în stațiile Ploiești Sud (06:30), Buzău (07:40), Focșani (08:50), Tecuci (09:30), Bârlad (10:25), Vaslui (11:15), Barnova (11:55), Iași (12:20).

Mai multe articole despre:
trenul unirii