MENIU

Certificatul sanitar Covid, OBLIGATORIU și în mijloacele de transport pe distanțe lungi. Ce țară a luat această decizie

Pașaport vaccinare anti-Covid

Utilizarea certificatului sanitar COVID-19 care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test pentru coronavirus negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară cu virusul SARS-CoV-2, a fost extinsă începând de astăzi, în Italia. Mai exact, certificatul verde - green pass devine obligatoriu și pentru călătoriile cu avionul, cu trenurile de mare viteză, cu feriboturile şi autocarele inter-regionale.

Guvernul italian a făcut acest certificat obligatoriu în timpul verii pentru a încuraja populaţia să se vaccineze anti-COVID-19. Documentul a fost cerut iniţial pentru accesul în baruri, restaurante, pe stadioane sau pentru activităţile de cultură-divertisment, utilizarea sa fiind treptat extinsă.

Instituirea acestui certificat obligatoriu a declanşat proteste din partea adversarilor vaccinării, care au ameninţat că vor bloca traficul feroviar.

Guvernul de la Roma a mai decis ca certificatul sanitar să fie obligatoriu şi pentru profesori odată cu începerea anului şcolar. Este luată în calcul şi posibilitatea ca acesta să fie cerut de asemenea tuturor angajaţilor din sectorul public şi celor care lucrează în supermarketuri, relatează Agerpres.