MENIU

Cererile pentru destinații exotice au EXPLODAT. Românii dau pârtiile de schi pentru plajele din Maldive sau Zanzibar

Cererile pentru destinații exotice au EXPLODAT. Românii dau pârtiile de schi pentru plajele din Maldive sau Zanzibar

Românii au vrut să scape de stresul creat de pandemia de coronavirus și au ales să-si petreacă sfârșitul acestui an pe plaje exotice, relatează Realitatea PLUS. 

O mare parte dintre români au plecat deja către Maldive și Zandibar și nu doar pentru o săptămână sau două de vacanță, ci unii dintre ei chiar și pentru o lună întreagă. Și-au făcut rezevări încă din luna noiembrie și s-au gândit că dacă tot au fost nevoiți să lucreze anul acesta de acasă, ar putea face acest lucru la fel de bine și de pe o plajă exotică.

Tot în luna noiembrie, agențiile spun că prima cursă charter către Maldive s-a vândut în doar 4 zile. A doua la fel de repete, iar cea de-a treia s-a epuizat într-o singură zi.

Prețul mediu pentru o vacanță într-o destinație exotică, pentru o săptămână, este de 2.000 de euro, în timp ce românii care s-au gândit să petreacă o lună de zile au alocate bugete de 20.000 de euro.

Agențiile de turism spun că niciodată nu au avut o cerere atât de mare către destinațiile exotice și că, pe ultima sută de metri, românii încă sunt interesați de destinații precum Turcia și Dubai.

Explicația ar putea fi dorința oamenilor de a reveni la normalitate și de a se putea relaxa în acest sfârșit de an. 

Pe lângă Maldive și Zanzibar, Emiratele Arabe, Republica Dominicană sau Egipt sunt cele mai căutate destinații.

Mai multe articole despre: