MENIU

Ceremonie la Zidul Plângerii. Premierul Netanyahu comemorează 50 de ani de la Războiul de 6 Zile

Duminică s-au împlinit jumătate de secol de la izbucnirea Războiului de Șase Zile, între Israel și coaliția statelor arabe Egipt, Iordania și Siria, iar prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu a marcat evenimentul printr-o întrunire a oficialilor la Ierusalim.

În anul 1967, Israelul a anexat Fâșia Gaza, Cisiordania, Peninsula Sinai, Platoul Golan și Ierusalimul de Est, moment în care orașul Ierusalim a fost decretat „capitala indivizibilă a statului Israel”.

Statutul acesta nu a fost recunoscut pe plan internațional, deoarece Autoritatea Palestiniană dorește ca Ierusalimul să fie capitala viitorului stat palestinian.

În cadrul ceremoniei de comemorare a Războiului de Șase Zile ținută la Zidul Plângerii (Zidul de Vest), Benjamin Netanyahu a promis că Ierusalimul va rămâne pe vecie Israelului și și-a prezentat un proiect privind „construirea unei telecabine care să faciliteze accesul turiștilor către intrarea în zona Zidului Plângerii, care se află în Ierusalimul de Est”, informează Agerpres.

Mai multe articole despre:
Benjamin Netanyahu Zidul Plângerii