MENIU

Cercetătorii consideră că în funcție de ce animal de companie ai îți poate fi ghicită personalitatea

Un studiu arată că iubitorii de câini sunt total diferiți de cei cărora le plac pisicile. Altfel spus, alegerea animalului poate scoate la iveală mult mai multe despre tine decât crezi, precum personalitatea ta, dar și tipul de inteligență.

O echipă de cercetători de la Universitatea Carroll din Waukesha (Wisconsin), SUA, condusă de Denise Guastallo, profesor de psihologie, ne arată care sunt diferențele dintre oamenii care iubesc pisicile și oamenii care iubesc câinii.

Ei bine, potrivit studiului, persoanele care preferă câinii sunt mai pline de viaţă, mai energice și mai iubitoare de activitățile desfășurate în aer liber. De asemenea, aceste persoane sunt foarte atente la reguli, pe care le respectă cu strictețe în orice situație.

La polul opus, persoanele care se declară iubitoare de feline au fost catalogate de specialiști ca fiind mai introvertite, dar mai deschise la nou şi mai sensibile decât cele iubitoare de câini.

În plus, admiratorii felinelor au și o tendință evidentă spre nonconformism, optând să fie mai practice decât să respecte regulile. Dar poate cel mai surprinzător lucru descoperit de specialiști, este faptul că stăpânii pisicilor au obținut scoruri mult mai mari la testele de inteligenţă, spre deosebire de persoanele care au ca animale de companie câini.

Pentru a ajunge la acestă concluzie, oamenii de știință au aplicat un chestionar unui număr de 600 de studenți, în care au fost întrebaţi ce animal de companie preferă şi ce calităţi apreciază cel mai mult la animalele lor. De asemenea, voluntarii au mai primit ca sarcină să completeze și un test de personalitate.

Rezultatele au arătat că aproximativ 60% din participanţii la studiu s-au identificat ca fiind iubitori de câini; 11% s-au declarat iubitori de pisici, iar ceilalţi au spus că le plac la fel de mult ambele animale.

Sursa

Mai multe articole despre:
câini studiu pisici