MENIU

Cercetătorii au descoperit tehnica extrem de simplă prin care poți stoca rapid informațiile

Există o scenă extrem de familiară pentru elevi, studenți și alte persoane care vor să memoreze sau să învețe ceva însă, a doua zi, totul s-a uitat. Iată ce arată un studiu recent care rezolvă această problemă!

Cercetătorii de la Universitatea Waterloo au venit cu o tehnică simplă care îmbunătăţeşte considerabil capacitatea de a învăţa. Această tehnică constă în reprodusul cu voce tare a ceea ce citeşti. Aceștia susțin că aici intervine „efectul de producţie”. Faptul că produci verbal cuvintele pe care le citeşti are un impact asupra memoriei: vezi şi auzi informaţia, în acelaşi timp.

„Acest studiu confirmă că învăţatul şi memoria beneficiază de implicarea activă”, a precizat un co-autor al studiului. De asemenea, acesta este de părere că pentru a stoca informațiile trebuie să spui cu voce tare informația deoarece așa vei avea cele mai mari șanse să reții.

Conform descopera.ro, studiul a implicat patru metode de învățare a informaţiei scrise, citirea fără voce, auzitul altei persoane care citeşte, ascultarea înregistrării cu propria persoană şi citirea cu voce tare. Ultima a fost cea care a oferit o îmbunătăţire de 5-15% a vitezei şi eficienţei învăţatului.