MENIU

Centrul Capitalei se schimbă radical. Un mare bulevard va fi de nerecunoscut

<p>Bulevardul Unirii</p>
<p>Bulevardul Unirii</p>

O parte din Centrul Capitalei va deveni de nerecunoscut, dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Bulevardul Unirii intre Piata Unirii si Casa Poporului ar putea deveni pietonal, potrivit unui proiect care face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, proiect prezentat miercuri la Comisia Tehnica de Urbanism de la Primaria Capitalei.

Potrivit proiectului, in prima etapa din cele cinci preconizate se va construi un mare parcaj subteran de circa 1.000 de locuri in Piata Constitutiei, pentru a fi mutate acolo masinile parcate pe bulevard, scrie Hotnews.ro. In ultima etapa, masinile nu vor mai putea circul deloc pe aceasta bucata din bulevard fiind permis doar accesul mijloacelor de transport in comun si al bicicletelor.

"Strategia noastra este sa eliberam bulevardul de masini si sa le mutam intr-un parcaj subteran in Piata Constitutiei. In ultima etapa se va pietonaliza complet bulevardul si va deveni o mare promenada fara masini", a explicat Mario Kuibus, arhitectul care realizeaza acest proiect.

Pe parcursul celor 5 etape, fantanile arteziene vor fi modernizate. Se va pune mobilier urban nou, cismele, mese de sah si parcari pentru biciclete si un turn de observatie spre Piata Unirii. De-a lungul promenadei se vor amplasa pavilioane pentru cafenele si ceainarii. Fantanile arteziene vor pastra amprenta celor vechi, dar vor fi 3 D.

Arhitectii spun ca traficul de pe bd. Unirii va fi distribuit pe bulevardele adiacente.

Ramane de vazut daca Planul Urbanistic Zonal din care face acest proiect va fi aprobat sau nu de municipalitate si de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Imagini din proiect (sursa Hotnews.ro):

Mai multe articole despre:
null