MENIU

Celulă de criză după accidentul din Ungaria în care au murit 9 români

Accident în Ungaria

Accident Ungaria. Celulă de criză la Prefectura Mureş, pentru sprijinirea familiilor celor implicaţi în accidentul din Ungaria. Inconștiența șoferului care transmitea live pe Facebook în momentul producerii impactului a lăsat 16 copii fără părinți.

Accident Ungaria. Prefectura şi Inspectoratul Școlar Mureș va stabili în perioada imediat următoare numărul exact al copiilor care vor avea nevoie de consiliere psihologică.

Între timp polițiștii au descoperit că microbuzul nu avea licență de transport persoane.

Imaginile apărute în presă arată secundele care au precedat tragedia. Din înregistrare se observă că şoferul era preocupat să transmită în direct pe Facebook şi, astfel, nu și-a dat seama când a intrat într-o porţiune de autostradă în lucrări. Acolo, a doua bandă era destinată circulaţiei din sens opus. Șoferul neatent a văzut prea târziu camionul care venea din față.

Cei 8 pasageri care au murit au plecat la muncă în străinătate ca să-și poată întreține famiiliile numeroase. Aceștia lucrau în agricultură, pe plantații de hamei și se întorceau din Slovenia.

Victimele sunt din județul Mureș, iar șocul este cu atât mai mare pentru cele trei comunități din care acestea provin, pentru că au lăsat în urmă 16 copii orfani.

Două dintre victime, soț și soție, aveau acasă șase copii. Aceștia urmau să aibă încă un frate sau o soră, însă fătul a murit odată cu mama. O celulă de criză a fost constituită la nivelul Prefecturii Mureş din care fac parte experţi în asistenţă socială.

Șoferul microbuzului făcea transport internaţional de persoane şi mai avea un magazin alimentar în satul Deaj.

Echipajele de intervenţie au reuşit cu greu să scoată victimele din microbuz, pentru că acesta era foarte deformat în urma impactului violent cu camionul.

Potrivit poliției ungare, tragedia a avut loc în jurul orei 17.30 ora României, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Budapesta. MAE a activat fondul de urgență pentru repatrierea victimelor.

Potrivit poliției maghiare este vorba despre şapte bărbaţi şi două femei. Patru dintre victime au fost identificate, iar pentru restul e nevoie de probe ADN.

Mai multe articole despre:
accident Ungaria