MENIU

Cele mai vechi leacuri arăbeşti. Cum se prepară şi la ce se folosesc

Cele mai vechi leacuri arăbeşti. Cum se prepară şi la ce se folosesc

Între leacurile populare tradiţionale, un loc im­portant îl ocupă cele din lumea arabă. Reme­diile arăbeşti au de spus poveşti fascinante des­pre vechile drumuri comerciale pe care erau trans­portate condimente şi plante rare, folosite deopotrivă ca alimente şi leacuri.

Scorţişoara

Este, de milenii, unul dintre cele mai populare remedii în ţările arabe. Era folosită pentru răceală, tuse, infecţii respiratorii, în orice boală de stomac, ca ajutor digestiv după mâncăruri grele, balonare, boli cardiovasculare, dureri menstruale, împotriva oboselii şi pentru îmbunătăţirea memoriei.

Preparate din scorţişoară:

Pulbere în miere: o linguriţă de pulbere de scorţişoară se amestecă cu o linguriţă de miere şi se pun în ceai sau apă. Se ia de 3 ori pe zi.
Ceai: peste o jumătate de lingu­riţă de scorţi­şoară măcinată se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infu­zat 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi.
Un baton de scorţişoară se fier­be timp de 2-3 minute într-o ceaşcă de apă. Se scoate batonul, iar apa se bea de 2-3 ori pe zi.

Rodia

Originar din Iran şi ţările cu care se învecinează, arborele de rodie "se descurcă" de minune în condiţiii semiaride. Seminţele, sucul şi siropul de rodie fac parte din compoziţia multor mâncăruri şi dulciuri orientale şi au fost folosite din cele mai vechi timpuri ca leacuri pentru o mulţime de afecţiuni. De-a lungul timpului, pulberea de coji de rodie a fost folosită pentru a trata arsuri şi răni cu sau fără infecţie. Apa în care au fiert cojile de rodie este un leac eficient pentru indigestie, iar cojile înmuiate şi sucul sunt utilizate pentru dureri de gât, de stomac, indigestie, boli de inimă, scrie formula-as.ro.