MENIU

Cele mai scumpe picturi din toate timpurile. Prețurile lor întrec orice imaginație

Cum se evaluează corect prețul unei capodopere artistice? Probabil că valoarea ei reprezintă exact suma pe care cineva se oferă să o plătească la cumpărare, la un moment dat.

Următorul clasament nu are legătură cu opiniile experților în pictură, ci cu prețul exact care a fost acordat de către colecționari în urma licitațiilor.

5. Violet, verde și roșu, Mark Rothko: această pictură de Rothko din 1951 a conmstituit tranzacția între Cherise Moueix și Rybolovlev pentru 186 milioane dolari în 2014. Ajustat la pvaloarea zilei, actualmente acesta are valoarea de aproximativ 188 milioane.

4. No. 17A este pictura cea mai scumpă a lui Jackson Pollock. Pictată în anul 1948, acesta a fost vândută de David Geffen lui Kenneth C.Griffin pentru 200 de milioane de dolari. Conform inflției, această lucrare costă aproximativ 202 milioane de dolari astăzi.

3. Cartofori, Paul Cezanne: O parte dintr-o serie de cinci picturi ale aceluiași autor, ea are un număr de câteva versiuni. Una dintre ele a fost vândută în Qatar, în 2011, pentru 259 milioane $, actualmente estimată la 276 milioane de dolari.

2. Când te vei căsători?, autor Paul Gauguin, a fost vândută de familia lui Rudolf Staechelin pentru 300 de milioane de dolari în 2015.

1. Interchange, Willem de Kooning. Pictat în anul 1955, acest tablou de Kooning este cel mai scump tablou vândut vreodată, vândut de fundația Geffen lui Kenneth C.Griffin pentru mai mult de 300 de milioane de dolari în 2015, acum valoreaxă circa 304 milioane de dolari.