MENIU

Cele mai sănătoase fructe din lume. Motivele pentru care să mănânci măcar o dată pe săptămână

Cele mai sănătoase fructe din lume. Motivele pentru care să mănânci măcar o dată pe săptămână

Murele sunt considerate cele mai sănătoase fructe din lume, deoarece conţin cel mai mare complex de vitamine, motiv pentru care ar trebui să le consumi oricând ai ocazia.

Motivele pentru care să mănânci măcar o dată pe săptămână 100 de grame de mure sunt numeroase, dar pentru a te convinge este necesar să notăm conţinutul acestor fructe delicioase.

Murele conţin tanin, acizi organici, vitamina C şi flavonoide. Taninul este un compus vegetal complex care se regăseşte şi în plante şi ajută la prevenirea anumitor cafectiuni virotice sau bacteriene, dar şi apariţia anumitor tumori.

Murele sunt adevărate surse de vitamine, substanţe active şi minerale ce pot preveni cancerul de colon şi stomac, ce ajută la reglarea tranzitului intestinal, ajută la bună funcţionare a sistemului nervos, întăresc oasele, detoxifică ficatul, întăresc sistemul imunitar, protejează ochii, previn anemia, ameliorează durerile în gât, ajută la vindecarea rănilor şi sunt bune chiar şi pentru diabetici (deoarece conţin foarte puţin zahăr).

Conţinutul a 100 de grame de mure:

Calorii- 43 grame
Zahăr- 5 grame
Fibre- 5 grame
Omega 3- 94 mg.
Vitamina A- 4%
Vitamina B - 16%
Vitamina C - 35%
Vitamnina E - 6%
Vitamina K - 25%
Potasiu - 5%

Astfel, murele sunt considerate fructele cu cel mai mare aport nutriţional cu un scor de 64. În timp ce zmeură (61), fructul guava (55), căpşunile (53) şi merisoarele (50), completează topul celor 5 "cele mai sănătoase fructe din lume".