MENIU

Cele mai puternice alimente anticancerigene

Cele mai puternice alimente anticancerigene

Societatea Americană de Cancer susține că majoritatea cancerelor pot fi prevenite. De aceea, este esențial să introducem în alimentație cele mai puternice alimente anticancerigene. Atenție, cancerul nu se combate alimentar, dar un mod de viață sănătos va împiedica proliferarea celulelor canceroase!

Crucifere

Familia cruciferelor este reprezentată de conopidă, broccoli, varză, varză de Bruxelles, kale, napi etc. Abundă în fibre, beta caroten, acid folic și vitamina C, sunt puternic antioxidante, stimulează metabolismul celular.

Fructe

Afinele abundă în bioflavonoide, antocianine, responsabile de culoarea din fructele violet, roșii, albastre. Afinele sunt printre cele mai bogate în antioxidanți alimente, cu puternice proprietăți anticancerigene. Afinele sunt pe podium cu această calitate, după care le urmează cireșele, merele, căpșunile și zmeura.

Roşii

Excelentă sursă de licopen, compusul care distruge radicalii liberi înainte de a afecta celulele sănătoase. Cercetătorii au descoperit că licopenul se concentrează în țesutul prostatic. Studiile arată că licopenul nu numai că reduce riscul de apariție a cancerului de prostată, dar reduce riscul cancerului esofag, plămânului, pancreasului, colului uterin și cancerului mamar, potrivit doctorulzilei.ro.

Mai multe articole despre:
alimentaţie sănătoasă