MENIU

Cele mai „nedetectabile” tipuri de cancer. Cum să le depistezi înainte de a fi prea târziu chiar dacă nu ai simptome

Cele mai „nedetectabile” tipuri de cancer. Cum să le depistezi înainte de a fi prea târziu chiar dacă nu ai simptome

Unele tipuri de cancer pot să nu prezinte simptome în stadiile incipiente. Acest lucru înseamnă că sunt foarte greu de detectat, ceea ce face ca diagnosticul și tratamentul să fie mult mai dificile.

Însă unele tipuri de cancer sunt mai ușor de depistat decât altele. De exemplu, multe tipuri de cancer de piele pot fi identificate prin observarea modificărilor pielii – un lucru pe care îl puteți observa zilnic.

Dar alte forme de boală se pot forma și crește nedetectate timp de 10 ani sau mai mult, după cum a constatat un studiu, ceea ce face ca tratamentul să fie mai dificil.

Nu este vorba de faptul că aceste tipuri de cancer nu au niciun simptom, ci mai degrabă că semnele inițiale sunt similare cu cele ale altor afecțiuni mai puțin grave.

Iată trei tipuri de cancer care sunt, în mod notoriu, greu de depistat în stadii incipiente, mai scrie sursa citată anterior. 

Cancerul de intestin. Cancerul intestinal prezintă adesea puține sau niciun simptom la început. Potrivit Bowel Cancer UK, printre semnele bolii se numără sângerarea din partea din spate a intestinului sau modificări ale obiceiurilor intestinale normale, cum ar fi un tranzit intestinal mai ușor, o creștere a numărului de scaune sau constipație. Medicii pot simți uneori o umflătură în rect sau în burtă, de obicei în partea dreaptă.

Senzația că trebuie să faceți un efort pentru a merge la baie, chiar și după ce ați mai fost la baie, poate fi, de asemenea, un semn.

Cancerul pancreatic. Cancerul pancreatic are cea mai mică rată de supraviețuire dintre toate tipurile de cancer comune, mai mult de jumătate dintre pacienți mor în termen de trei luni de la diagnosticare.

Pancreasul este o glandă mare care face parte din sistemul digestiv, situată în spatele stomacului și sub ficat. Potrivit NHS, cele cinci semne ale bolii, care ar putea fi confundate cu o altă afecțiune, sau cu o nigula, includ dureri de stomac persistente, dureri de spate, indigestie, pierdere inexplicabilă în greutate și modificări ale obiceiurilor intestinale.

Citește continuarea pe avantaje.ro

Mai multe articole despre:
cancer tipuri simptome