MENIU

Cele mai nebune pariuri din istorie: Noroc sau viziune? Cum s-au îmbogățit acești oameni

Unii oameni pot spune că sunt extrem de norocoși sau, pur și simplu, vizionari, asta pentru că au ales să-și parieze banii pe anumite evenimente la care nimeni în afară de ei nu s-ar fi gândit că vor avea loc.

Acestea sunt 10 cele mai nebune pariuri din istorie, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Și-a câștigat nevasta la poker

În 2007, Andrei Karpov a rămas fără bani la un joc de poker împotriva lui Sergey Brodov. Pentru a rămâne la masă, a scos-o la bătaie pe soţia sa, Tatiana. Ghinion, a pierdut-o. Cineva, însă, a câştigat din acest joc: Tatiana. S-a căsătorit cu Brodov şi nu regretă. "După ce mi-am dat seama ce a făcut soţul meu, am ştiut că trebuie să-l părăsesc. Sergey era chipeş, un bărbat fermecător şi sunt foarte fericită cu el, chiar dacă m-a câştigat la un joc de poker", a spus Tatiana.

2. Primul om pe lună

În 1964, un anume David Threlfall a avut o cerere pentru compania britanică de pariuri, William Hill. El a vrut să parieze că omul va ajunge în 7 ani pe Lună şi a cerut o cotă, acest pariu nefiind în ofertă. Firma de pariuri i-a dat cota de 1000:1 să se întîmple ceea ce a spus. A decis să parieze 10 lire sterline. Neil Armstrong a pășit pe lună în iulie 1969 și pariorul a încasat atunci 10.000 de lire. Trelfall nu a fost singurul care a mizat pe un astfel de eveniment și casa de pariuri a plătit atunci câștiguri de peste 50.000 de lire, aproape 1 milion de lire la valoarea din prezent.

3. În națională de la 3 ani

În Marea Britanie, pariurile părinţilor care pariază că fii lor vor juca în echipa naţională sunt destul de frecvente. Peter Edwards a pariat 50 de lire sterline în momentul în care nepotul său Harry Wilson avea 3 ani că acesta din urmă va juca în naţionala Ţara Galilor. În octombrie 2013, Ţara Galilor a ţinut în şah Belgia, scor 1-1, însă cei mai surprinşi de acest fapt au fost bookmakerii. În finalul meciului, tânărul de 16 ani Harry Wilson a jucat pentru naţionala Ţării Galilor, fiind cel mai tânăr jucător care a debutat. Bunicul său a fost mândru de nepot, mai ales că acesta i-a adus şi un câştig de aproximativ 200.000 de dolari.

4. Reîntoarcerea lui Elvis

Ciara Parkes încă are un pariu valabil, plasat la mijlocul anilor '90, pentru o întoarcere a lui Elvis Presley. Femeia a plasat un pariu nebun de 250 de lire pe o cotă de 500 și încă așteaptă ca "Regele" să revină în lumina reflectoarelor și să dezvăluie adevărul despre așa-zisul deces. Elvis Presley e în prim plan și pentru cea ma trăsnită cotă din istorie, de-a dreptul incredibilă. Un poștaș din Glasgow a mizat pe faptul că Elvis se va prăbuși cu un OZN în lacul Loch Ness, accident care îl va răpune pe monstru. Pariul e cât se poate de real și înregistrează o cotă de 20.000.000!

5. Un bărbat și-a pus silicoane

În 1996, Brian Zembic a fost provocat de un jucător de poker să-şi pună implanturi mamare şi să le ţină un an. Nu doar că a facut asta, pentru 100.000 de dolari, ci, 18 ani mai târziu, silicoanele sunt tot acolo. Aproape nu mai conteaza că a făcut un pariu şi cu medicul, pe care l-a şi câştigat. Brian are un piept căruia i se potriveşte un sutien de măsura 38C.

6. Cine l-a împușcat pe JR Ewing

Primele pariuri pe show-uri TV au apărut la începutul anilor '80. "Cine l-a împușcat pe J.R.?" era pariul lansat de William Hill legat de celebrul serial american Dallas.

7. Yeti există

În 1988, Chris Bonington, alpinist, a cerut casei de pariuri cota că, în urma unei expediții în Munții Himalaya, se va întoarce cu dovezi că Yeti există. La întoarcere, acesta a prezentat dovezi privind existența celebrului monstru, pe care Ministerul Agriculturii le-a confiscat și pariul nu a fost validat.

8. Muzicianul-premier

Muzicianul Lord Sutch a cerut cotă că într-o zi va ajunge prim-ministrul Regatului Unit. Acesta mizat o liră și putea câștiga 15.000.000 după ce și-a înregistrat partidul "Offical Monster Raving Loony Party" și a reușit performanța uluitoare de a pierde alegerile de 40 de ori. Lord Stuch nu și-a adjudecat niciodată câștigul.

9. Tată la 100 de ani

În 1995, John Richardson a pariat pe o cotă cerută casei de pariuri că în 2040 va concepe un copil, în condițiile în care britanicul avea 55 de ani în momentul în care a plasat miza.

10. Milionar după un pariu greșit

Fred Craggs a dat lovitura în 2006 fără ca măcar să știe ce face. Craggs a înregistrat cel mai mare câștig din istorie la cursele de cai. Acesta a pariat la întâmplare, de ziua lui, pe opt curse, cu doar 50 de cenți, iar data următoare când a călcat pragul agenției era mai bogat cu 1 milion de lire.

 

 

Mai multe articole despre:
milionar pariuri poker pariu