MENIU

Cele mai mari SALARII din România NU SE DAU în firmele MARI

<p>Salarii mici, taxe mari</p>
<p>Salarii mari &icirc;n firmele mijlocii</p>
<p>Salarii mari &icirc;n firmele mijlocii</p>

În ciuda aşteptărilor, firmele foarte mari din România, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca număr de angajaţi, NU sunt pe primul loc în ceea ce priveşte nivelul mediu salarial, potrivit unui studiu

Companiile de dimensiuni mari din România, cu cifra de afaceri de peste 100 mil. EURO plătesc un salariu mediu brut de 3.950 lei, în timp ce salariul mediu din firmele mijlocii (cifra de afaceri între 25 şi 100 mil. euro) este de 4.250 lei, potrivit unui studiu PwC România.

În schimb, firmele mici nu oferă decât un salariu mediu brut de 2.500 lei.

Companiile cu peste 1.000 de angajaţi au un salariu mediu de 3.700 lei, mult sub salariile înregistrate în firmele cu mai puţin de 1.000 de angajaţi: aici salariul este de 4.320.

Firmele cu mai puţin de 100 de angajaţi, totuşi, nu le plătesc angajaţilor în medie decât 2.520 lei lunar.

Salariul mediu brut în mediul privat a crescut cu 8% în judeţul Timiş în 2014, aproape dublu faţă de media naţională de creştere a salariilor (4,1%), potrivit ediţiei din acest an a studiului salarial şi de beneficii PayWell România.

În acelaşi timp, salariul mediu brut din Bucureşti a crescut cu aproximativ 3,4%, în vreme ce pentru judeţele din Transilvania, din Muntenia şi din estul României, salariul mediu brut a rămas la acelaşi nivel cu anul precedent.

 

Mai multe articole despre:
salarii