MENIU

Cele mai jenante 6 întâmplări din cabinetul ginecologic

<p>Cele mai jenante 6 &icirc;nt&acirc;mplări din cabinetul ginecologic</p>

Pentru multe femei, vizita la ginecolog nu este foarte confortabilă. Deşi, până la urmă, este vorba despre un consult efectuat de către un specialist că oricare altul, faptul că părţile intime sunt “verificate” le indispune pe reprezentantele sexului frumos.

Iată care sunt cele mai jenante 6 întâmplări la cabinetul ginecologic, potrivit unui sondaj de opinie realizat de yahoo.com, şi ce spun ginecologii despre ele.

Stricarea imaginii de sine

“Eram gravidă şi la control o asistenţă mi-a spus urâte ai! Nu faci nimic că să scapi de ele?!>. Dacă nu eram întinsă pe masă de consult, sigur o pocneam”, spune Katie.

Ginecologul Alyssa Dweck, profesor la Facultatea de Medicină Mount Sinai din New York, spune că acest comentariu mai puţin sensibil n-ar fi trebuit făcut. Cu toate acestea, spune ginecologul, gravidele ar trebui să fie mai atente la greutatea din timpul sarcinii, întrucât o greutate prea mare poate creşte riscul de diabet gestational şi complicaţii la naştere.

Momente nepotrivite

“Fostul meu ginecolog era şi ginecologul mamei mele şi al surorii mele. În timp ce mă consulta a început o conversaţie de curtoazie despre ele. Brusc mi-am imaginat că aceleaşi mâini care mă pipăie pe mine acum le-au pipăit şi pe mama mea şi pe sora mea. Ciudată conversaţie şi consultaţie!”, Rachel.

Ginecologul Mary Jane Minkin, de la Facultatea de Medicină Yale din New Haven, spune că medicul ar fi putut purta această discuţie fie înainte, fie după examinarea medicală, în niciun caz în timpul acesteia.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate ginecolog