MENIU

Cele mai înfricoșătoare locuri din lume! Ai curaj să le vizitezi?

Amatorii de senzații tari călătoresc în toată lumea pentru a-și învinge frica vizitând cele mai înfricoșătoare locuri, care mai de care învăluite de povești care îți fac pielea de găină.

Acestea sunt cele mai înfricoșătoare locuri din lume, potrivit www.arzigazu.ro:

1. Catacombele Parisului, Franța

Sub capitala Franței se află aproape 280 de kilometri de tuneluri care adăpostesc un osuar imens, care a fost înființat cu secole în urmă, când mai multe cimitire de la marginea orașului au fost desființate. Osuarul păstrează rămășițele a șase milioane de persoane. Deși ocupă doar o mică parte a rețelei de galerii subterane, “Imperiul Morții” a devenit cunoscut drept cel mai înfricoșător loc din lume imediat ce a fost deschis publicului, în anul 1874.

2. Lagărul de experimente al Unității 731, China

Unitatea 731 a fost o unitate sub acoperire de cercetare și dezvoltare pentru arme biologice din cadrul Armatei Imperiale Japoneze. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cercetătorii de aici au realizat numeroase experimente umane ce au dus la moartea a sute de mii de persoane. În mod evident, lagărul a fost catalogat drept unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri din lume, nu puțini fiind cei care au reclamat existența unor energii bizare sau a unor fenomene paranormale.

3. Colosseum-ul din Roma, Italia

Unii dintre turiștii care au vizitat faimosul amfiteatru antic în care se luptau gladiatorii au povestit că au auzit șoapte sau că au simțit atingerea unor mâini invizibile. Alți oameni susțin că au auzit răgetul leilor sau clinchetul unor arme.

4. Auschwitz-Birkenau, Polonia

Specialiștii afirmă că aproximativ 2,5 milioane de persoane și-au găsit sfârșitul în aceste lagăre de exterminare, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Deși camerele de gazare și celulele sunt deschise vizitatorilor, numeroși turiști au renunțat la tur din cazua sentimentelor și senzațiilor bizare pe care locul le trezește. Mulți dintre aceștia au căzut în depresie după vizită, iar alții susțin că au simțit atingerea unor mâini invizibile sau că au auzit șoapte.

5. Whitechapel – Londra, Anglia

Situat în estul Londrei, Whitechapel era cunoscut în secolul XIX pentru hoții, prostituatele și oamenii foarte săraci care locuiau aici. În 1888, mai multe crime odioase petrecute în zona respectivă au șocat întregul Regat Unit. Atunci, cinci prostituate au fost ucise și mutilate în decursul a patru luni. Autorul crimelor a fost un bărbat poreclit “Jack Spintecătorul”, care nu a fost prins niciodată. Oamenii spun că fantomele celor cinci femei ucise bântuie și azi orașul.

6. Gettysburg, Statele Unite

Potrivit unei legende, în timpul Războiului Civil, soldații aflați pe câmpul de luptă din Gettysburg au văzut fantoma lui George Washington pe un cal alb. Mulți oameni susțin că numeroase apariții ale spiritelor celor care și-au pierdut viața aici au loc și în ziua de azi.

7. Galeriile Subterane din Edinburgh, Scoția

Construite inițial pentru depozitarea hranei sau a altor bunuri, galeriile au fost abandonate din cauza umidității excesive. Astfel, locul s-a transformat ulterior în adăpost pentru oamenii săraci. Din cauza bolilor ce s-au răspândit rapid, sute de persoane și-au pierdut viața. În prezent, galeriile ar fi bântuite, unii dintre cei care au vizitat locul afirmând că au suferit răni sau zgârieturi ale căror provienență a rămas un mister.

8. Pădurea Aokigahara, Japonia

Situată la poalele muntelui Fiji, pădurea Aokigahara este cunoscută în țara niponă pentru numărul neobișnuit de mare de sinucideri. Din anii `50 până în prezent, peste 500 de persoane au ales să-și ia viața în această pădure. Doar în 2002, autoritățile au găsit nu mai puțin de 78 de cadavre. Japonezii spun că pădurea este posedată de monștri și alte creaturi bizare.

9. Castelul Bran, România

Situat în Pasul Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov, castelul a fost construit în vremea cavalerilor teutoni. Unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectură medievală din România, castelul Bran este cunoscut în întreaga lume drept reședința lui Vlad Țepeș. Domnitor în Țara Românească în anii 1448, 1445 – 1462 și 1476, Țepeș și-a căpătat renumele din cauza cruzimii cu care îi pedepsea pe dușmani. Legenda spune că fostul domnitor încă bântuie castelul Bran și munții din apropiere.

10. Cimitirul Greyfriars Kirkyard din Edinburg, Scoția

Cimitirul este faimos în întreaga lume grație fenomenelor paranormale care au avut loc de-a lungul timpului. Numeroși vizitatori afirmă că, în timpul nopții, se pot auzi gemele celor morți. De asemenea, aici este îngropat și Sir George Mackenzie of Rosehaugh, al cărui spirit ar fi agresat mai multe persoane.

Mai multe articole despre:
Castelul Bran infricosatoare locuri de groaza