MENIU

Cele mai ieftine maşini pe care poţi să le cumperi şi să nu plăteşti taxă de înmatriculare

De cele mai multe ori, atunci când ne decidem să cumpărăm o maşină, peste preţul de achiziţie estimăm şi calculăm cheltuielile pentru taxa de înmatriculare. 

Conform legii în vigoare însă, maşinile cu o vechime mai mare de 30 de ani sunt considerate clasice, iar pentru ele nu se plăteşte taxă de înmatriculare.

Iată un top 10 al autoturismelor pentru care nu se plăteşte taxa de mediu:

1. Fiat 850 este o masina pe cat de simpatica, pe atat de colectibila. Cu motorul pozitionat in spate, cu suficient loc pentru 4 pasageri, micuta italiana este un autoturism ce poate fi gasit la preturi cuprinse intre 1500 si 3000 de Euro in stare foarte buna, inmatriculata in Romania, ca vehicul istoric pentru care nu se platesc taxe.

2. Renault 16 este o masina pe cat de interesanta, pe atat de performanta. Chiar daca este din anii '60, aceasta masina construita exceptional cu suspensii confortabile si multe optiuni, poate fi gasita la un pret accesibil pentru entuziastii de automobile retro.

3. Iubitorii de masini comuniste vor gasi fara indoiala in Lada 1500 cel mai de nadejde camarad. O masina facuta ca un tanc, cu tabla groasa si piese metalice nemuritoare, dar cu o fiabilitate tipic ruseasca, Lada poate fi inscrisa ca vehicul istoric si poate merge multi ani de acum inainte cu mandrie.

4. IMS, adica primele automobile de teren fabricate de ARO Campulung, sunt acum adevarate masini de colectie. Pentru ca acestea dateaza din anii '50-'60, astazi sunt greu de gasit in stare buna. Insa odata ce detii un asemenea tot-teren, satisfactiile vor fi infinite.

5. Fiat 1300 a fost o masina care a inspirat modelul Lada 1200-1500. O berlina spatioasa, cu care a rivalizat chiar si masina noastra romaneasca, Dacia 1300 sau cea frantuzeasca, Peugeot 404. La vreo 3000 de Euro ai sanse sa gasesti un Fiat 1300 in stare decenta pe care sa-l inmatriculezi ca vehicul istoric, potrivit 4tuning.ro.

6. Dacia 1300 nu putea lipsi din topul nostru pentru ca oricine isi poate inscrie masina batraneasca la Retromobil ca masina de colectie. In plus, fara indoiala, este printre cele mai ieftine vehicule ce pot fi incadrate drept istorice, dar oricum, greu de gasit in stare buna.

7. Mercedes-Benz W123, celebra Cobra, poate fi incadrata drept vehicul istoric in Romania, astfel incat posesorul sa nu achite impozit sau rovinieta. Oricum, aceste masini nemuritoare, construite ca un tanc, rezista cu brio si azi, putand ajunge chiar si la peste 1 milion de kilometri fara o interventie majora.

8. Trabantul este o masina nemteasca, dar facuta dupa standarde comuniste. Chiar daca are motor in 2 timpi, adica merge cu amestec de benzina si ulei, senzatia de a conduce asa ceva in zilele noastre este nepretuita. Sunetul clasic al micului motor care fumega nu poate fi egalat de nicio masina moderna.

9. Printre BMW-urile clasice care se incadreaza in bugetul celor 3000 de Euro gasim generatia E21 de BMW Seria 3, adica Rechinul. Poate nu este cel mai aratos BMW din lume, avand forme destul de ciudate, dar este o masina clasica pentru care un posesor pasionat poate obtine un certificat de vehicul istoric.

10. Opel Manta, atat prima generatie, cea din imagine, cat si cea mai moderna, pot fi inscrise ca vehicule istorice. Poti sa gasesti aceste masini interesante, care se voiau a fi niste muscle-caruri europene de buget redus, la sume cuprinse intre 2000 si 3000 de Euro, gata sa fie inscrise la Retromobil.

Maşinile din GALERIA FOTO sunt ordonate de la 1 la 10.

Mai multe articole despre:
maşini taxa de înmatriculare