MENIU

Cele mai eficiente laxative naturale. Te scapă de constipație și de kilogramele în plus

Cum reducem risipa alimentară. Ce trebuie să ştii pentru a economisi timp şi bani

Dacă te confrunți cu constipația sau vrei să pierzi în greutate, include în dietă alimentele cu efect laxativ. Iată care sunt acestea!

Pentru a preveni sau remedia constipația, reduce pe cât posibil cantitatea de alimente sărace în fibre și introdu în alimentație câteva fructe și legume. Astfel, bananele, merele, prunele uscate sunt fructele care au efect laxativ.

Aloe Vera este cel mai vechi și popular remediu natural cunoscut de om și folosit pentru o multitudine de probleme. Conține 99% apă, dar restul de 1% oferă un pachet de 75 de nutrienți, inclusiv 20 de minerale, 12 vitamine, 18 aminoacizi și alți compuși cu proprietăți miraculoase. Sucul de aloe vera este un remediu imediat pentru constipație.

Piperul cayenne, ghimbirul sau turmericul acționează ca laxative naturale și ajută digestia. Piperul Cayenne, o formă mai picantă de piper de culoare portocalie, stimulează producția de enzime și suc gastric. Ghimbirul sau ceaiul de ghimbir este considerat unul dintre cele mai bune remedii pentru o digestie sănătoasă, iar turmericul susține ficatul în procesul de detoxifiere. De asemenea, lămâile, portocalele și grapefruitul ajută la eliminarea toxinelor, iar vitamina C, în doze de cateva grame, are efect laxativ.

Conform doctorulzilei.ro, morcovii, ceapa, usturoiul, broccoli, conopida, varza ajută la eliminarea toxinelor.

Uleiul de cocos este un alt laxativ natural, deși mai puțin cunoscut la noi. Uleiul îmbunătățește digestia și funcția intestinală, ameliorează durerea și iritația cauzată de hemoroizi, reduce inflamația și ajută țesuturile să se vindece.