MENIU

Cele mai dăunătoare alimente pentru metabolism

Cele mai dăunătoare alimente pentru metabolism

Metabolismul încetinește atunci când îmbătrânești. Nu toate produsele alimentare sunt create la fel. În timp ce unele alimente nu schimbă metabolismul, altele pot avea un impact negativ sau îl pot încetini. Acest lucru înseamnă că abilitatea ta de a arde calorii va scădea, deci nu trebuie să mănânci mult în timpul zilei.

Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru metabolism?

Uleiurile vegetale prelucrate

Uleiurile vegetale, cum ar fi cel de floarea-soarelui sau de rapiță, sunt unele dintre cele mai dăunătoare alimente pentru metabolismul tău. Acestea sunt surse importante de omega-6, care promovează inflamația. Consumul acestora este corelat cu obezitatea. În plus, acizii grași omega-6 sporesc rezistența la insulină. Acesta este un proces prin care corpul uman transformă carbohidrații consumați în grăsimi. Grăsimile nesănătoase precum unele uleiuri vegetale distrug sistemul endocrin și tiroida. Energia redusă și metabolismul lent apar de obicei după consumul de alimente care conțin sau se prepară în uleiuri vegetale prelucrate.

Pâinea albă

Carbohidrații simpli, cum ar fi pâinea albă, sunt descompuși de organism, deoarece fibrele au fost eliminate în timpul procesării. Ca rezultat, corpul nu trebuie să ardă calorii suplimentare pentru a descompune astfel de alimente, încetinind astfel metabolismul.

Citeşte continuarea pe eva.ro.



Mai multe articole despre:
metabolism